Almanya, Rus tanklarına benzeyen robotlar satın alarak eğitim yapıyor

Yaklaşık 600 kilo olan robot tanklar uzaktan kumanda ile çalışabiliyor Ayrıca robot araçların otonom özelliği de bulunuyor.

Alman ordusu, eğitim ve hedef talimi için kullanmak üzere Rus zırhlı araçlarının gerçek boyutlu robotik kopyalarını satın aldı. Avustralyalı savunma firması Gaardtech 385.000 dolarlık sözleşme sonrasında ilk parti robotların teslimatını gerçekleştirdi.

Gaardtech, 20’den fazla Rus ve Çin tasarımı için Robotik Düşman Araçları (REV) geliştiriyor. Geliştirilen sahte modeller içerisinde T-72, T-80 ve T-90 tankları gibi önemli ve yaygın Rus zırhlı araçları bulunuyor. İlginç bir şekilde, Gaardtech ayrıca, Rusya’nın yeni nesil T-14 Armata tankı için, hakkında fazla bilgi bulunmayan bir hedef araç da sunuyor. GaardTech’in Kurucu Direktörü Steen Bisgaard, robotlar “açık kaynaklı ve gerekirse müşteriler tarafından sağlanan verilere dayanmaktadır” diyor.

Hem uzaktan kumandalı hem de otonom

Almanya bu yöntemle Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana ilk kez Alman ve Rus birliklerinin savaşa girebileceğine dair gerçekçi bir olasılığı masaya yatırıyor. Bu nedenle robotların gerçek tanklar gibi manevra yapması ve dönen taret gibi özelliklere sahip olması taktik derinliği artırıyor.

Yaklaşık 600 kilo olan robot tanklar demonte olarak teslim ediyor. Dört kişi 1 saatte bir aracın montajını gerçekleştirebiliyor. Bisgaard, “Aktif termal hücreler, yüksek kaliteli bir motor bölmesi sağlar ve şiddetli yağmur ve rüzgar dahil tüm hava koşullarında çalışan IR algılama için termal imzayı izler.” diyerek robotların özelliklerini açıklıyor. Uzaktan kumanda ile çalışan robot araçların otonom özelliği de mevcut.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu