Amerikan sanılan provokasyon sitesinin İranlılara ait olduğu ortaya çıktı

ABD’de bir süredir Enemies of the People (İnsanların Düşmanları) isimli bir web sayfası, FBI’ın tüm uyarılarına ve engellemelerine karşın faal durumda. Site içerisinde parlamento üyeleri başta olmak üzere birçok yetkiliye ölüm tehdidi gerçekleşiyor. Site üzerinde ayrıca birçok kişinin kişisel verisi ve fotoğrafı açık edilerek itibarsızlaştırma politikası güdülüyor. Ancak son alınan bilgilere göre, kaynağı ve yöneticilerinin Amerikalı olduğu düşünülen web sayfası aslında İranlı siber gruplar tarafından yönetiliyor.

Seçime gölge düşürmek gibi bir motivasyonla açılan site şimdilerde FBI’a göre korku salmak, güven ortamını bozmak ve bölünmeye neden olmaya çalışıyor. FBI, İranlı grubu çeşitli yazışmalarla belgelediği için kendinden fazlasıyla emin. “Demokrasimize gölge düşürmek isteyen her türlü iç ve dış tehditlere karşı vazgeçmeden mücadelemize devam edeceğiz.” diyen FBI siber güvenlik uzmanları, Amerikalı görünümlü İranlı ve başka ülkeye ait vatandaşlara özel bir çalışma gerçekleştirme hazırlığında.

Herkes tehlike altında

Digital Shadows isimli San Francisco’da bulunan siber güvenlik şirketi uzmanı Austin Merritt, her ülkenin bu tarz tehditlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtiyor: “2020 ABD seçimleri öncesi başlayan bu tarz provokatörlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu kişilerin daha üst merciler tarafından yönetildiğini düşündüğümüz için herkesi dikkatli olmaya davet ediyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu