Android 12 Beta 3 versiyonu dolu dolu geliyor

Google, bazı yeni özellikler sunan en son Android 12 Beta 3'ü kullanıma sundu. Bununla birlikte şirket, bazı ilginç eklemelerle birlikte Android TV platformu için güncellemeyi de yayınladı.

Android TV için Android 12 Beta 3 güncellemesi, 4K TV’lerde arayüzü görüntülerken kullanıcı arayüzü öğelerini iyileştirmeye odaklanıyor. Şimdiye kadar, ana arayüz yalnızca 1080p’de oluşturuldu ve izlenecek bir şey seçerken 4K’ya geçmek biraz “gecikmeye” neden oluyordu.

Yeni güncelleme, geliştiricilerin “farklı UI katmanlarının görsel ayrımını kolayca geliştirmesi” için yeni arka plan bulanıklaştırma araçları getiriyor. “Daha yumuşak bir görüntüleme deneyimi” için yeni bir yenileme hızı ayarı da var. Uygulamalar ayrıca oynatma ayarlarını kontrol edebilir ve görüntülenenlere göre kare hızlarını değiştirebilme özelliğine sahip.

Bu yeni yapı ile gelen bir diğer önemli özellik de gizlilik kontrolü ile ilgilidir. Google artık TV’de görünen mikrofon ve kamera göstergelerini uyguluyor. Bunlar temel olarak, bir uygulama kamera veya mikrofon kullandığında akıllı telefonlarda bulunan göstergelerin aynısıdır. Bu özellik, mikrofonun veya bağlı kameranın her zaman aktif olmasını istemeyenler için olduğunu söyleyelim.

Android TV için Android 12 Beta 3 sürümü artık Google’ın kendi ADT-3 geliştirme kitinde mevcut. Her zamanki gibi, şirketten Android TV cihazlarının ne zaman Android 12’ye yükseltileceğine dair bir bilgi yayınlanmadı.

Google ayrıca akıllı telefonlar için ekran kaydırma, gelişmiş otomatik döndürme ve daha fazlası gibi özellikler getiren Android 12’nin üçüncü beta sürümünü yayınladı. Görünüşe göre resmi lansmana yaklaşıyor ve Android 12’nin kararlı sürümü yakında tüm kullanıcılar için yayınlanabilir olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu