Apple, bilgi sızdırdığı iddiasıyla kıdemli mühendisi görevden aldı

Apple, üst düzey mühendislik programı yöneticilerinden biri olan Ashley Gjøvik'i, şirketin gizli bilgileri sızdırmaya karşı kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla görevden aldı. Gjøvik, Mart 2021'den bu yana taciz, gözetleme ve işyeri güvenliği ile ilgili attığı tweetlerle gündeme gelmişti.

Ashley Gjøvik, şirketin üst yönetiminden baskı gördüğünü ve bir nevi gözdağı ile karşı karşıya kaldığını iddia etti ve kendini, görevden almanın öngörülebilir eylemi için hazırladı. Ancak küçük bir kızken çalışmak için hedeflediği ve çok sevdiği Apple’daki işinde olmasından dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Gjøvik, iş yeri ve hakim olan haksız koşullarla ilgili endişelerini yavaş yavaş dile getirmişti. Ofisinin, tarihi atık kontaminasyonu nedeniyle özel gözetim gerektiren bir süper fon bölgesinde bulunduğunu söylemişti. Ayrıca, Apple’ın çalışanları gözetleme politikasıyla ilgili gizlilik endişelerinden bahsetmişti.

Apple’ın çalışan ilişkileri ekibinin bir üyesi, gizli bilgileri sızdırdığı şüphesiyle bugün erken saatlerde Gjøvik ile temasa geçti. İkili arasındaki görüşme olumsuz sonuçlandı. Şirket temsilcisinin, Apple sistemlerine erişimini de engelleyebilecek olan askıya alınma konusunda kendisine bilgi verdiğine inanılıyor.

Apple hassas bir fikri mülkiyet meselesini araştırıyordu ve temsilci bir saat içinde Gjøvik ile konuşmak istemişti. Ancak Gjøvik, tüm iletişimlerin yazılı olmasını tercih etti. Ayrıca, yazışmaları yakın zamanda bir suçlamada bulunduğu NLRB’ye ilettiğini de kaydetti. Davanın henüz bitmediğini, sürecin devam ettiğini belirtelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu