Apple elektrikli araç projesini iptal etti, yatırımlar yapay zekaya!

Apple, uzun zamandır beklenen “Proje Titan” adlı elektrikli araç geliştirme çalışmasını durdurdu. Şirket, projedeki 2000 kişilik ekibin bir kısmının, generatif yapay zeka alanına geçeceğini duyurdu. Apple’ın baş işletme sorumlusu Jeff Williams çalışanlara projenin sonlandırılması hakkında bilgi verdi. Ancak, kesin işten çıkarma sayısı belirsizliğini koruyor.

Proje Titan projesiyle ilgili söylentiler ilk kez 2015 yılında ortaya çıktı. Apple, projede çalışmak üzere birçok önemli lideri işe aldı. Şirket, Tesla’nın eski Otomatik Pilot yazılım direktörünü işe almış olsa da yüksek personel değişimi gibi zorluklarla karşılaştı. Bu zorluklar arasında 2021’de Apple’ın araba şefi Doug Field’ın ayrılması bulunuyor.

Apple’ın araba projesiyle ilgili diğer raporlar, başlangıçta şirketin umut ettiği gibi gelişmiş otonom sürüş yeteneklerine sahip olmayacağını öne sürdü. Bunun üzerine Apple, kaynaklarını yapay zeka geliştirmeye yönlendireceğini duyurdu. Şirket, kendi yapay zeka modelini eğitmek için günlük milyonlarca dolar harcıyor. CEO Tim Cook, “bu yılın ilerleyen zamanlarında” üretken yapay zeka özellikleri başlatacaklarını doğruladı. Ayrıca, şirketin Spotlight ve Xcode için yapay zeka güncellemelerini test ettiği söylentileri var.

Apple’ın elektrikli araç projesinden vazgeçmesine rağmen, Sony ve Honda gibi diğer şirketler hala otomatik özelliklere sahip elektrikli araçlar üzerinde çalışıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu