Beklenen Apple etkinliği gerçekleşti

Teknoloji severlerin dört gözle beklediği Apple etkinliği bu yıl da her yıl olduğu gibi ABD'nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleşti!

Yeni ürünlerin tanıtıldığı bu etkinlikte teknoloji devi Apple, ilk olarak yeni nesil M2 işlemcisini tüm dünyaya duyurdu. Etkinlikte Apple, yeni Macbook Air ve 13 inç ekranlı Macbook Pro’yu M2 işlemciyle piyasaya süreceğini açıkladı. Macbook Air’in satış fiyatı 1199 dolar, Macbook Pro’nun ise 1299 dolar olarak açıklandı. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Apple, yeniliklerinden bahsetmeye devam etti. Bu dolu gecede iOS 16 ve macOS Ventura da açıklananlar arasındaki yerini aldı.

Apple etkinliği

Apple etkinliği bombaları patlattı!

Şirket yeni geliştirdikleri yazılım ile bundan sonra gönderilen mesajlarda düzenlemeye gidiyor. Bu yenilik ile gönderilen mesajlarda düzenleme yapmanın mümkün olacağı müjdesi verildi. Gecede yeni yazılımını duyuran şirket, kendi ürettiği işlemci serisi M’in ikinci modelini geleceğinin bilgisini verdi. 5 nanometre teknolojiyle üretilen işlemcinin 20 milyar transistor kapsadığı açıklandı.

Teknoloji devi, M2 işlemcinin eski versiyonu M1’e oranla yüzde 18 daha iyi performansa sahip olduğunu açıkladı. Eskiye göre bakıldığında yüzde 35 daha hızlı olduğunu duyurdu. Yeni M2 işlemcisi 26 gigabyte birleşik RAM ile gelecek. Yeni Macbook Air da M2 işlemci kullanılan ilk dizüstü bilgisayar olarak piyasalardaki yerini alacak.

Macbook Air ve Pro’nun fiyatları açıklandı

Gecede tanıtılan yeni Macbook Air 4 farklı renk seçeneğiyle geliyor. Gri, altın sarısı, gümüş ve mavi alternatif renkler arasında. Ayrıca tanıtılan bu cihazlarda kulaklık girişinin de mevcut olduğu bilgisi verildi. Gelecek ay itibarıyla yeni Macbook Air’ın satış fiyatı ise 1199 dolar olacak. M1 işlemciye sahip eski Macbook Air modelleri ise 999 dolardan satışta olacak. Apple, yeni işlemcisi M2’nin 13 inç ekranlı Macbook Pro’ya dahil edileceğini duyurdu. Macbook Pro’nun fiyatı ise 1299 dolar olarak açıklandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu