Apple iPhone'ların ekranlarını değiştiriyor

Apple firması yeni üreteceği iPhone modellerinin ekranlarını da farklı bir görünüme kavuşturma kararı aldı. 
Kasım ayında Foxconn’un önümüzdeki 2 yıl içinde 2.6 milyar dolar harcayarak yeni bir panel tesisi kuracağı ve Apple için özel üretim yapacağı gelişmesi ortaya çıkmıştı. Panellerin detayları kıttı, yani ne olduğu bilinmiyordu. Ama yeni bir rapor Foxconn’un yeni tesisimnde OLED panel üretimi yapacağını gösteriyor.
 

Apple için gelecekteki ürünleri şekillenecek

Foxconn ve Innolux bir ekosistem oluşturmak için birlikte çalışacak. 6. nesil düşük sıcaklık poli-silikon filmlerin seri üretimi söz konusu. Nikkan Kogyo Shimbun’nun (Japonya’nın önde gelen gazetelerinden biri) taptaze raporuna göre Foxconn yeni tesisinde OLED paneller üretecek. Şirket bunu finanse eediyor. Belirtilenlere bakarsak bu OLED paneller Cupertino’ya sevk edilecek. 2016’ya kadar sınırlı bir üretimin olacağı raporda not edilirken, Foxconn Japan RD, OLED panellerin üretim, teknoloji ve ekipmanının araştırma ve geliştirmesinden sorumlu olacak.
Kaynağa göre OLED ekranlar akıllı telefonlar ve giyilebilir (Takılabilir) aksesuarlar için kullanılacak. Bu durum Apple’ın gelecekteki ürünlerini de şekillendiriyor. iPhone ekranlarında OLED ekrana geçiş düşünülebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu