Apple Silicon Mac’ler 10 Kasım’da tanıtılacak mı?

Apple, kendi işlemcileriyle çalıştırılan yeni Mac bilgisayarların piyasaya sürülmesinin beklendiği 10 Kasım için bir etkinlik duyurdu.

Steve Jobs’un son dönemine atıfta bulunan “One more thing” adlı etkinlik, COVID-19 salgını nedeniyle önceki etkinlikler gibi sanal olarak düzenlenecek. Apple’ın piyasaya süreceği yeni ürün her ne kadar belirsiz olsa da yeni Mac’lere işaret ediyor. Apple, Haziran ayındaki bir etkinlikte iOS, iPadOS ve watchOS’in yeni sürümlerini piyasaya sürmüştü. Eylül ayında düzenlenen bir etkinlikte de yeni iPad Air ve Watch Series 6 tanıtıldı. Ekim, Apple’ın en yeni iPhone serisinin ilk çıkışını gördü. Ancak tüm bu olaylarda eksik olan yeni Mac’lerdi. Yeni Mac’leri kullanılması beklenen Apple Silicon, ilk olarak Nisan ayında bir raporda ortaya çıkmış ve Apple tarafından Haziran ayında WWDC’de onaylanmıştı.

“One more thing” etkinliğinde üç yeni dizüstü bilgisayarın piyasaya çıkması bekleniyor: 13 inç MacBook Air ve 13 inç ile 16 inç model iki MacBook Pro. Bloomberg’e göre, üç yeni dizüstü bilgisayarın işlemcisi dışında önemli tasarım değişiklikleri olmayacak. İlk Mac işlemcilerin, en son iPhone’larda ve iPad Air’de bulunan bir A14 yongasına dayandığı söyleniyor.

Bazı raporlar etkinlikte yeni bir 24 inç iMac’in duyurulabileceğini öne sürse de, etkinlikte eksik olabilecek şey yeni iMac’ler ve Mac Pros’lar. Öte yandan, yeni üst düzey kulak üstü kulaklık AirPods Studio’nun, AirTag’lerin, anahtarlar ve cüzdanlar gibi öğelere eklenebilen Bluetooth izleyicilerinin de etkinlikte ilk kez sahneye çıkabileceği öne sürülüyor.

Etkinlik, 10 Kasım PST saatiyle 10:00’da Apple, YouTube ve Apple TV’de canlı yayınlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu