Apple Watch, terinizi analiz ederek sağlıklı olup olmadığınızı ölçebilecek!

Apple Watch'un ter analizi özelliği, kullanıcının terindeki elektrolitler, hormonlar ve metabolitler gibi çeşitli biyobelirteçleri ölçebilecek.

Apple, Apple Watch’un gelecekte terden sağlık ölçümleri yapabilme özelliğine sahip olabileceğini gösteren bir patent aldı. Bu patent, Apple Watch’un terdeki biyobelirteçleri analiz ederek kullanıcının sağlık durumu hakkında önemli bilgiler sağlayabileceğini gösteriyor.

Apple Watch’un ter analizi özelliği, kullanıcının terindeki elektrolitler, hormonlar ve metabolitler gibi çeşitli biyobelirteçleri ölçebilecek. Bu bilgiler, dehidrasyon, stres, diyabet ve böbrek hastalığı gibi çeşitli sağlık durumlarının teşhisine yardımcı olabilir.

Apple Watch'un arkasında terleme sensörleri bulunacak
Apple Watch’un arkasında terleme sensörleri bulunacak

Nasıl Çalışır?

Apple Watch’un ter analizi özelliği, sensörler aracılığıyla terdeki biyobelirteçleri ölçecek. Bu sensörlerin, terdeki kimyasal bileşikleri algılamak için elektrokimyasal veya optik yöntemleri kullanabileceği belirtiliyor.

Apple Watch’un ter analizi özelliğinin, sağlık takibi açısından devrim niteliğinde olduğunu söylemek yanlış olmaz. Zira bu özellik, kullanıcıların sağlık durumlarını daha proaktif bir şekilde takip etmelerine ve sağlık sorunlarını erken teşhis etmelerine yardımcı olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu