Apple Watch yasaklanabilir: Patent ihlali krizi büyüyor!

Apple'ın kendi ülkesindeki bir davayı kaybederek, Apple Watch modellerinin yasaklanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı belirtiliyor.

Apple, yakın zamanda aldığı bir kararla, Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 modellerinin ABD çevrimiçi mağazasındaki satışını, bir patent ihlali davasıyla bağlantılı bir yasağın başlamasından hemen önce durdurdu. Ayrıca, şirket garanti dışı kalan Apple Watch modelleri için artık tamir hizmeti vermeyeceğini de duyurdu. Bu karar, Apple Watch Series 6 dahil olmak üzere 2020’den beri satılan çoğu yeni Apple Watch modelini etkiliyor. Bu modeller, söz konusu patentlerle kapsanan kan oksijen özelliklerine sahip. Masimo adlı bir tıbbi cihaz şirketi, Apple’ın kan oksijen izleme teknolojisinin, Apple Watch Series 6 ve sonrasındaki modellerde kullanılarak, kendi patentlerini ihlal ettiğini iddia ederek Apple’a karşı bir patent ihlali davası açtı. Bu hukuki mücadele, Apple’ın ABD’de Apple Watch Series 9 satışlarını durdurmasına neden olan bir ön tedbir kararına yol açtı. 25 Aralık’tan önce satın alınan ve hala garantisi devam eden modeller, bu değişiklikten etkilenmeyecek​​.

Patent Davası Sonucu: Apple Watch Satışları ve Tamirleri Tehlikede
Patent Davası Sonucu: Apple Watch Satışları ve Tamirleri Tehlikede

Apple’ın geçen yıl AliveCor adlı bir şirketle, Apple Watch modelleri için davalık olduğu belirtiliyor. Davayı AliveCor kazandı ve bu patent ihlali nedeniyle Apple Watch ürünlerinin Amerika Birleşik Devletleri’nde yasaklanması bekleniyor. Bu yasağın sadece ABD Başkanı Joe Biden tarafından engellenebileceği ifade ediliyor​​. Ayrıca, teknoloji devi Apple’ın daha önce benzer bir durumda eski ABD Başkanı Barack Obama ile çalıştığı ve şu anda bu yasağın şirket için büyük bir darbe olacağı, tüketicilerin başka akıllı saat markalarına yönelebileceği ve Apple’ın akıllı saat piyasasındaki liderliğini kaybedebileceği belirtiliyor​​.

Apple’ın kendi ülkesindeki bir davayı kaybederek, Apple Watch modellerinin yasaklanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı belirtiliyor. AliveCor şirketiyle yapılan dava sonucu, Apple Watch ürünlerinin birkaç gün içinde yasaklanacağı ve bu yasağın yalnızca ABD Başkanı Joe Biden tarafından engellenebileceği ifade ediliyor. Apple Watch, sağlık ve fitness takibi için birçok özellik sunan popüler bir akıllı saat olup, EKG teknolojisi sayesinde kalp atış hızının izlenmesini ve potansiyel kalp rahatsızlıklarının tespit edilmesini sağlıyor. AliveCor, bu teknoloji için bir patent aldığını ve Apple’ın bu teknolojiyi kullanarak patent haklarını ihlal ettiğini iddia ediyor​​​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu