Askeri avukat, ABD Ordusunu siber operasyon düzenlemeye davet etti

ABD’nin önde gelen askeri avukatlarından Kurt Sanger, yayımladığı bir makalede ABD ordusuna açık bir davette bulundu.

Makalede, Sanger, orduyu hackerlarla savaşmak için siber operasyonlar düzenlemeye çağırdı. Özellikle SolarWinds ve Colonial boru hattı gibi kritik altyapılara düzenlenen saldırıların çok ciddi etkilerinin olduğunu savunan Sanger, yakında onarılamaz hasarlara maruz kalmamak için siber önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

Göreve çağrı

Sanger, bugüne kadar siber suçları, klasik suç tanımlaması altında incelediklerini ancak şiddetin tırmanması nedeniyle bu suçların ulusal güvenli tehdidi olarak algılanması gerektiğini ileri sürüyor. Sanger, “Genellikle ülke içerisinde yaşanan bir suç olayında polis kuvvetleri müdahalesi yeterli olur. Ancak siber dünyada durum çok daha ciddi önlemler gerektiriyor. Bu nedenle de ABD ordusunu göreve çağırıyorum.” diyor.

Gizli siber araçlar

Sanger makalesinde bu görüşlerin Savunma Bakanlığı’nın bir ilintisi olmadığını ve tamamen kişisel görüşü olduğunu belirtiyor. Ancak 2014 yılından beri siber operasyonlarda orduya çok ciddi katkılar sunan bir avukat olduğu için otoriteler ateş olmayan yerden duman çıkmaz yorumunda bulunuyor. Sanger’in sözleri ile ABD’nin gelişmiş siber güvenlik araçları üzerinde yıllardır çalıştığı ve bunların dünya gündeminde saldırı aracı olarak lanse edilmesinden çekindiği teorisi akla geliyor. ABD’nin gerçekten siber savaşlarda etkili ve farklı bir sisteminin olup olmadığını belki Sanger’in çağrısı sonrasında görürüz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu