ASUS ROG oyun dizüstü bilgisayarı serisi, 10 yeni modelle geliyor

ASUS, oyun deneyiminizi geliştirmek için Nebula ekranı ve soğutması olan oyun dizüstü bilgisayarlarını piyasaya sürüyor.

ASUS, oyun dizüstü bilgisayarlarını HDR Mini LED ekranlar, daha iyi soğutma, güncellenmiş işlemciler ve grafiklerle yeniliyor. Ancak şirket henüz fiyatlandırmayı açıklamadığı için son modellerin değerini anlamak oldukça zor. Nebula ekranı bu yıl her zamankinden daha fazla modelde bulunuyor. Bu, yüksek kare hızına ve canlı renklere sahip ekranlara işaret. Aynı zamanda, yeni Nebula HDR varyantı, Mini LED panelleri vurgulayan ultra premium bir versiyon gibi. Örneğin, Strix SCAR 16’daki Nebula HDR ekranı, 1.024 karartma bölgesi ve 240 Hz yenileme hızına sahip bir Mini LED’dir.

ROG Strix serisi dizüstü bilgisayarları, 2023 için altı yeni model ve Intel ile AMD modelleri arasında ilginç bir ayrımla yenileniyor. ROG Strix SCAR 16/18 the güçlü ve ROG Strix G16/G18 modelleri beklendiği gibi 16 ve 18 inç ekranlarla gelirken Intel’in Raptor Lake’ini temel alacaklar. Yeni oyun serisi, şirketin Intel’in Raptor Lake serisi mobil işlemcilerini temel alan ROG Strix , ROG Strix SCAR ve ROG Zephyrus’tan 10 model, AMD’nin henüz duyurulmamış yeni nesil Ryzen işlemcilerini içeriyor.

ASUS, 16 inç ve 18 inç varyantlardaki Zephyrus M16 ve Strix modelleri de dahil olmak üzere birçok yeni modele “akıllı soğutma” özelliğini ekledi. Şirket bunu, cihazın arkasına yayılan tam genişlikte bir soğutucu kullanarak başardı. ASUS ayrıca daha fazla modele üçüncü bir soğutma fanı ekledi. Bu ekstra fan, GPU’ya ve diğer dahili donanıma hava akışını iyileştiriyor.

Şirket, ayrıca hafif ve ince Zephyrus serisini de güncelliyor. ROG Zephyrus M16, bir Nebula HDR ekrana sahip. Diğer bazı modellerde olduğu gibi, üst raf modellerinde bir MUX Anahtarı ve NVIDIA Gelişmiş Optimus bulunuyor. Ayrı grafikleri neredeyse anında kullanarak makinenin tümleşik grafiklerini atlıyorlar. Tam genişlikte soğutma bloğu ve üç fan teknolojisi, 2022 sürümünden 25 watt daha yüksek çalışmasına da izin veriyor.

ASUS’un Duo 16’sı ilginç, çift ekranlı dizüstü bilgisayar serisinin en son sürümü. 2022 modelinde olduğu gibi, güncellenmiş sürümde ana ekran olarak 16 inç Mini LED panel ve aşağıda çoklu görevler için daha küçük bir 4K ekran bulunuyor. X13’ün daha büyük arkadaşı olan Flow X16, 240 Hz yenileme hızına ve bin 100 nit maksimum parlaklığa sahip bir HDR Mini LED dokunmatik ekranla geliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu