Avrupa Birliği, Microsoft-Activision soruşturması başlatacak

Avrupa Birliği, yazılım devi Microsoft'un Activision - Blizzard'ın satın alımı nedeniyle inceleme başlattı.

Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz aylarda oyun stüdyosu Activision – Blizzard’ı satın aldığını açıklamıştı. Microsoft’un bu satın alım hamlesi, Avrupa Birliği tarafından geniş çaplı soruşturulacak.

Avrupa Komisyonu’ndan Microsoft’a geniş çaplı soruşturma

Avrupa Komisyonu, ABD’li teknoloji devinin Avrupa Birliği’nin antitröst uygulayıcılarına çare sunmamayı seçmesinin ardından Microsoft’un oyun geliştiricisi Activision – Blizzard’ın satın alımı için yaptığı 69 milyar dolarlık rekor satın alım anlaşması için detaylı bir araştırma başlatıyor. Komisyon, Microsoft’un Avrupa Birliği’nin rekabet departmanının endişelerini gideren taahhütlerde bulunmak için son tarih verdi. Aktarılan bilgilere göre Microsoft, bu görüşmeyi yapmamayı tercih etti.

Avrupa Komisyonu’nun anlaşmayla ilgili sözde 2. aşama soruşturması başlatma niyetini duyurmak için 8 Kasım’a kadar bir son tarihi daha bulunuyor.

Ortaya çıkan belgelere göre, Avrupa Komisyonu Microsoft’un rakiplerine şirketin bulut oyunları ve hizmetlerindeki faaliyetlerinin yanı sıra firmanın Activision’ın son derece popüler olan “Call of Duty” oyununa erişimi engelleme riski hakkında da soruşturma yürütüyor.

Son olarak bir Microsoft sözcüsünün açıklamasına göre şirket, sonraki adımlarda Avrupa Komisyonu ile çalışmaya devam ettiğini, geçerli pazar endişelerini ele aldığını ve tartışmalı olan Call of Duty oyunlarının Microsoft’un Xbox oyun konsolunun rakibi olan Sony’nin PlayStation oyun konsolu başta olmak üzere diğer platformlarda da yer almaya devam edeceğinin sözünü verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu