Avrupa’daki siber saldırıların yoğunluğu, hükümetleri alarma geçirdi

2018 ve 2021 yılları arasında, AB kurumlarındaki ciddi siber güvenlik saldırısının 10 kattan fazla arttığı bildirildi.

Avrupa’daki bir dizi siber saldırı, kamu sektörü hedeflerine yönelik tehditlerle ilgili endişeleri artırdı. Yalnızca geçen hafta boyunca, Danimarka’nın tren ağını bozan bilgisayar korsanları, çeşitli Avrupalı bakanları hedef alan siber suçlular ve Yunan politikacıları izleyen ticari casus yazılımlar hakkında raporlar ortaya çıktı. Yöntemlerin, hedeflerin ve motivasyonların çeşitliliği, saldırıların izole olaylar olduğunu öne sürse de hükümetlerin güvenlik açıklarını gözler önüne serdi.

Eski sistemler risk taşıyor

Saldırılar, büyüyen bir eğilimin parçası. 2018 ve 2021 yılları arasında, AB kurumlarındaki ciddi siber güvenlik sayısının on kattan fazla arttığı bildirildi. Siber güvenlik platformu Defense.com’un CEO’su Oliver Pinson-Roxburgh, son olayları daha geniş bir modelin parçası olarak görüyor. Roxburgh, “Yeterince güvenlik altyapısında yoksun bir oyuncu için 21. yüzyıl kamu sektörü sistemleri saldırganlar için çekici hale geliyor. Bunun nedeni, ticari kuruluşlardan daha hassas verileri tutabilmeleri ve genellikle güvenlik açısından modern sistemlerden çok daha fazla risk oluşturan eski sistemlere daha fazla güvenilmesidir.” dedi.

Devlet daha kolay bir hedef olabilir

Geçen hafta, AB siber güvenlik ajansı ENISA, bir önceki yıla göre incelenen siber saldırıların %24’ünün kamu idaresini ve hükümetleri hedef aldığını bildirdi. Saldırılar, yazılım güvenlik açıklarının sıfırıncı gün açıklarından yapay zeka destekli dezenformasyon saldırılarına kadar uzanıyordu.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu