Avustralya’da sağlık sektöründe siber savunma yetersiz kalıyor

Avustralya'nın en büyük özel sağlık sigortalarından birinde, milyonlarca tıbbi kayda siber saldırı gerçekleşti.

Bilgisayar korsanları, Avustralya’nın en büyük özel sağlık sigortalarından birinde milyonlarca tıbbi kayda erişti ve ardından hükümeti ülkenin siber güvenlik önlemlerinin “yetersiz” olduğunu kabul etmeye zorladı. Zira, geçen hafta yaşanan siber saldırı sonucu kaç kişinin etkilendiği bilinmiyordu. Birçok siber güvenlik uzmanına göre Avustralya, sağlık kurumlarının siber güvenliği konusunda “gevşek” bir yaklaşım benimsiyordu. Hack olayı da bu tavrın cezası olarak yorumlandı.

En ağır zararı vermek için tasarlanan suç

Özel sigorta şirketlerinden Medibank CEO’su David Koczkar, “Araştırmamız bu olayın tüm özel sağlık sigortası müşterilerimizin kişisel verilerine önemli miktarda eriştiğini belirledi. Bu korkunç bir suç. Bu, topluluğumuzun en savunmasız üyelerine en ağır zarar vermek için tasarlanmış bir suçtur.” dedi.

Korsanlar daha önce, Medibank’ı fidye ödemediği takdirde 1000 ünlü Avustralyalıdan başlayarak verileri sızdırmakla tehdit etmişti. En iyi ihtimalle saldırının 22 milyon dolar kayıpla atlatılma ihtimali var. Ancak krizin çok doğru yönetilmesi gerektiği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu