BAE insansız savaş başlarken dronelara, robotlara yatırım yapıyor

BAE'nin silah konsorsiyumu olan EDGE, İnsansız Sistemler Fuarı'nda (UMEX) yeni nesil insansız hava araçları, uzaktan kumandalı makineli tüfekler ve diğer akıllı silahları sergiledi.

Birleşik Arap Emirlikleri, Yemenli isyancılar tarafından Körfez ülkesine yapılan saldırılar da dahil olmak üzere savunma sanayine çok büyük bütçe ayırıyor. Otonom savaş teknolojilerinin giderek yaygınlaştığı günümüzde BAE’nin yeni hedefi insansız hava araçları, robotlar ve diğer insansız silah teknolojileri olarak göze çarpıyor. BAE’nin silah konsorsiyumu olan EDGE, İnsansız Sistemler Fuarı’nda (UMEX) yeni nesil insansız hava araçları, uzaktan kumandalı makineli tüfekler ve diğer akıllı silahları sergiledi.

Otonom yatırımları artıyor

EDGE’nin uluslararası iş geliştirme direktörü Miles Chambers konu hakkında “Otonom sistemler dünya çapında her zamankinden daha yaygın hale geliyor. Otonom yeteneğimizi geliştirmeye, elektronik savaşa ve akıllı mühimmatlarımıza gerçekten büyük yatırımlar yapıyoruz. Bunlar bizim üç ayağımız.” dedi.

25 Emirlik firmasını gruplandıran Abu Dabi merkezli bir savunma konsorsiyumu olan EDGE üç yıl önce kuruldu ancak 2020’de tahmini olarak 4,8 milyar dolarlık silah satışına ulaştı. Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü’ne göre grup, 2020’de dünya çapında en iyi 100 silah üreten ve askeri hizmet arasında 23. sırada yer aldı. EDGE’nin en kazançlı anlaşmaları arasında yaklaşık 4 milyar dolar değerindeki askeri jetlerin bakımı ve 880 milyon dolarlık güdümlü mühimmat sağlanması yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu