BAE’de ehliyet işlemlerinde robot yardımcılar kullanılacak

Acman polisi ehliyet alma sürecinde sürücüleri rahatlatmak ve biraz daha işlerini kolaylaştırmak için ilgili tesislerde robotları kullanmaya başlıyor.

Orta Doğu’nun zengin ülkelerinde robotik alandaki gelişmeler hızla hayatın içine adapte ediliyor. Bunlardan sonuncusu Acman şehrinde uygulanmaya başlıyor. Dubai, Abu Dabi, Sharjah ve Al Ain’den sonra beşinci büyük şehir olan Acman son dönemde bu tarz inovasyonlarla gündeme geliyor. Uzun yıllar robotik gelişmelere kapalı kalan bölgenin son dönemdeki atılımı bilişim çevrelerince önemli bir pazar olarak değerlendiriliyor.

Acman polisi ehliyet alma sürecinde sürücüleri rahatlatmak ve biraz daha işlerini kolaylaştırmak için ilgili tesislerde robotları kullanmaya başlıyor. Etkileşimli robotlar, sürücülerin sorularına yanıt verip onları ilgili yerlere yönlendiriyor.

Ceza ödeme, kontrol gibi konularda robotlar, misafirlere tam destek verebiliyor. Acman’ın ikinci robotik uygulaması ise ödeme kısmında kendini gösteriyor. Covid nedeniyle insan etkileşimini azaltmayı planlayan uzmanlar, bu sayede ödemeleri robotlarla alıyorlar. Bekleme kuyruğunu azaltan robotlar, sürücülerin memnuniyetini artırıyor.

Bu tarz uygulamaların diğer Arap ülkelerinde gelişim gelişmeyeceğini merakla izleyeceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu