Biden, seçim güvenliğine yönelik tehditler konusunda uyardı

ABD; Çin, Rusya ve devlet dışı aktörlerin oluşturduğu siber tehditlere yönelik bir iç istihbarat bülteni hazırladı.

Biden yönetimi, Kasım ayında gerçekleşecek ara seçimler öncesinde seçim güvenliğine yönelik tehditler konusunda bir dizi uyarıda bulundu. Ulusal güvenlik yetkilileri, Çin, Rusya ve devlet dışı aktörlerin oluşturduğu siber tehditlerin yanı sıra seçim yetkililerine yönelik fiziksel tehditleri vurgulayan bir iç istihbarat bülteni hazırlandığını belirtti.

Dış aktörlere karşı hazırlık

FBI Direktörü Christopher Wray ise bizzat, ABD seçimleri için büyük bir tehdit oluşturan yabancı hükumetlere atıfta bulundu. “Herhangi bir ulus devletin seçim sistemimizi etkileme, müdahale etme tehdidi, hepimizin uyanık olması gereken bir konudur. Birçok yönden, Çin hükumeti, Rus hükumeti veya diğer hükumetlerden gelen kötü niyetli yabancı etkilere karşı sadece seçim zamanı değil yılın her anı hazırlık içerisindeyiz.”

Şu anda birçok eyalette 8 Kasım’daki Seçim Günü’ne kadar devam eden oy verme işlemi, seçmenlerin çoğu için hâlâ sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Ancak son cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana yeni oylama prosedürleri ve siyasi dinamikler, ülkenin bazı bölgelerinde şimdiden etkisini göstermeye başladı. Bu arada Adalet Bakanlığı’nın Sivil Haklar Birimi de seçmenlerin ırk, renk, ulusal köken, din veya dile dayalı olarak ayrımcılığı veya sindirilmesini yasaklayan seçim yasalarının ihlallerini izlediğini söyledi.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu