Bilgisayar korsanları Putin’i nasıl baltalamaya çalışıyor?

Ukrayna ihtilafının başlamasından bu yana gerçekleştirilen tüm siber saldırılardan Rus TV ağlarına Anonymous saldırısı dikkat çekiyor.

Anonim hacktivist grubu Anonymous, Ukrayna’nın işgaline misilleme olarak Başkan Vladimir Putin’e “siber savaş” ilan ettiğinden beri Rusya’yı siber saldırılarla etkisiz hale getirmeye çalışıyor. Ukrayna ihtilafının başlamasından bu yana gerçekleştirilen tüm siber saldırılardan Rus TV ağlarına Anonymous saldırısı dikkat çekiyor. Saldırı, Ukrayna’da patlayan bombaların ve askerlerin çatışmanın dehşeti hakkında konuşmalarının görüntüleriyle kesintiye uğrayan normal programlamayı gösteren kısa bir video klipte kamuoyuyla paylaşılıyor.

26 Şubat’ta dolaşmaya başlayan video, Anonymous sosyal medya hesapları tarafından milyonlarca takipçiyle paylaşıldı ve kısa sürede milyonlarca izlenmeye ulaştı. Videoyu yayınlayan ilk kişi de videonun gerçek olduğunu doğruladı. Saldırıya uğrayan Rus şirketi Rostelecom, yorum taleplerine yanıt vermedi.

Bilgisayar korsanları, masum Ukraynalıların katledildiğini söyleyerek eylemlerini haklı çıkarmak istiyorlar ve “Ukrayna’da barışı sağlamak için hiçbir şey yapılmazsa, Kremlin’e yönelik saldırıları yoğunlaştıracağız” diyorlar. Anonymous, Rus web sitelerini de kapattığını ve hükümet verilerini çaldığını söylese de siber güvenlik şirketi Red Goat’ın ortağı Lisa Forte ise bu saldırıların çoğunun şimdiye kadar “oldukça basit” olduğunu belirtiyor. Bilgisayar korsanlarının çoğunlukla, bir sunucunun bir dizi istek tarafından boğulduğu DDoS saldırılarını kullandığını da ekliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu