Bilgisayar korsanları RenBridge aracılığıyla 540 milyon dolar akladı

Bilgisayar korsanları ve dolandırıcılar 2020'den bu yana kripto para köprü ağı RenBridge aracılığıyla en az 540 milyon dolar akladı.

Araştırmacılar tarafından, merkezi olmayan zincirler arası ağların risklerine RenBridge’i örnek göstererek hazırlanan bir rapor yayınlandı. Blockchain analiz grubu Elliptic’e göre, bilgisayar korsanları ve dolandırıcılar 2020’den bu yana kripto para köprü ağı RenBridge aracılığıyla en az 540 milyon dolar akladı.

RenBridge, ZCash ve Bitcoin gibi sanal para birimlerini Ethereum ağına ve ardından diğer blok zincirlerine kolayca dönüştürmenin bir yolu olarak sunuluyor. Ancak rapora göre meşru bir araç olmanın yanı sıra, zincirler arası köprüler de kara para aklamanın önemli bir kolaylaştırıcısı olarak ortaya çıktı. Ayrıca kullanıcıların düzenlemelerden kaçınmasına ve parayı ağlar arasında kolayca taşımasına olanak tanıyor. Bu, fidye yazılımı operasyonlarının gelirlerini ve diğer zincirlerden gelen hırsızlıkları içeriyor.

Elliptic’in raporu benzer şekilde RenBridge’in Kuzey Kore ile bağlantılı Japonya’nın Liquid kripto ağından çalınan parayı aklamak için kullanıldığını da gösteriyor. Ayrıca RenBridge’in Rusya bağlantılı fidye yazılımı operasyonları arasında popüler olduğunu ve hizmet aracılığıyla 153 milyon dolarlık fidye yazılımının aklandığını iddia ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu