Bir siber güvenlik uzmanı Covid-19 testini hackledi!

F-Secure isimli güvenlik şirketi için bu deneyi gerçekleştiren Ken Gannon, Ellume isimli testteki açığı ortaya çıkardı.

Covid-19 testleri günümüzde her an karşımıza çıkan yeni normalin önemli bir temel taşı. Ken Gannon isimli bir siber güvenlik uzmanı ise sık kullanılan bir testi hacklemeyi başararak önemli bir konuya dikkat çekiyor.

F-Secure isimli güvenlik şirketi için bu deneyi gerçekleştiren Gannon, Ellume isimli testteki açığı ortaya çıkardı. Ellume ise derhal önlem alarak testteki açığı kapattı.

Yeni bir pazar…

Gannon’un hacki Bluetooth üzerindeki bir açıktan kaynaklanıyor. Ellume testinin bağlı olduğu mobil uygulamada böyle bir zafiyet söz konusu olduğu anlaşıldı. Bluetooth üzerinde veri akışı meydana gelirken Gannon, ortaya çıkan gecikmede devreye girerek test sonucunu istediği gibi değiştirebildiğini açıkladı.

Gannon bu hamlesiyle aslında birçok farklı testin çok daha sıkı kontrol edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Aksi takdirde testi pozitif olan insanlara karantina uygulamasından muaf olmaları için hackerlar yeni bir pazar oluşturuyor. Gannon, “Açıkçası fazla uğraşmadan böyle bir açık bulabildiğime göre, tek amacı bu olan siber korsanların neler yapabileceklerini iyice düşünmek gerek.” diyor.

Testlerin güvenliğinin sorgulandığı bir dönemde Covid ile mücadelede insanlık olarak önemli bir zarar görebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu