Bomba iddia: Xiaomi de HarmonyOS kullanacak!

Teknoloji sektörüne bomba gibi düşen bir iddiaya göre Xiaomi, Android işletim sistemini terk edip Huawei tarafından geliştirilen HarmonyOS işletim sistemini kullanmaya başlayacak.

ABD ve Çin arasındaki ticaret geriliminin tırmanması ile beraber ortaya çıkan tartışmalardan etkilenen ilk marka Huawei olmuştu. Telefonlarında Google servislerini kullanma yasağı çıkan marka kendi işletim sistemini geliştirmiş ve kısa bir süre önce de bu işletim sisteminin ikinci sürümünü de tanıtmıştı. HarmonyOS 2.0 isimli işletim sistemi ilk etapta Huawei ve Honor marka cep telefonlarında kullanılacak. Ancak iddialara göre, yeni bir marka daha bu işletim sistemini kullanabilir.

İddialara göre, Huawei yeni işletim sistemini kullanmaları için bazı Çin merkezli üreticilerle temaslarda bulunmaya başladı. Şimdilik doğrulanmayan bu temaslar sırasında görüşmelerde bulunulan markalar arasında yer alan Xiaomi’nin konuya sıcak baktığı iddia ediliyor. İddialara göre, Xiaomi telefonlarında HarmonyOS işletim sistemini kullanmaya sıcak baksa da diğer Çin merkezli markaların da benzer adım atması gerektiğinin altını çiziyor. Yani Xiaomi, HarmonyOS’e geçmek için farklı markaların da benzer adımlar atmasını şart koşuyor.

Şimdilik iddia nevinden olan bu bilgilerin doğrulanmadığını belirtelim. Ancak Huawei’nin ardından Xiaomi ve benzeri markaların HarmonyOS işletim sistemine geçmesi Android ekosistemi için büyük bir darbe olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu