Boston Dynamics robot köpek Spot'u tanıttı

Boston Dynamics firmasının geliştirdiği dört ayaklı robot her türlü arazide yürüyebilme özelliğine sahip. 
Boston Dynamics, 72 kg ağırlığındaki robotun eski model LS3’e kıyasla ne kadar hareketli ve hızlı olduğunu da gözler önüne serdi. Tepe tırmanabilen, ağır yük taşıyabilen ve insanları takip edebilen Spot, aynı zamanda tekme yediği zaman bile dengesini kaybetmiyor.

Robot hangi amaçla geliştirildi bilinmiyor

Google’ın 2013 yılında satın aldığı Boston Dynamics’in robotlarını hangi amaçlarla geliştirdiği kesin olarak bilinmiyor. Google’ın sürücüsüz araçlarında kullandığı teknolojilerden de yararlandığı düşünülen Spot hakkında yayımlanan video dışında detaylı bilgi verilmedi. Boston Dynamics, videonun yapımında ‘hiçbir robotun zarar görmediğini’ belirtti.

ABD ordusuna da robot üretmişti

Boston Dynamics geçmişte Pentagon’a bağlı Ar-Ge firması DARPA ve ABD Ordusu ile çalışarak BigDog adlı bir robot geliştirmişti. 109 kilo ağırlığındaki robot, zorlu arazilerde dengesini kaybetmeden ağır yük taşıyabilecek şekilde geliştirildi.

Robot üzerindeki bilgisayar sayesinde bağımsız hareket ediyor

Birçok alıcıya sahip olan BigDog, üzerindeki bilgisayar sayesinde bağımsız olarak hareket edebiliyor. 181 kiloya kadar ağırlık taşıyabilen, 35 derecelik eğimlere tırmanabilen ve saatte 6.5 km hızla koşabilen robotun ileride savaş alanlarında kullanılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu