Boston Dynamics robotu, The Rolling Stones’un dansını kopyaladı

Artık herkesin yakından tanıdığı Boston Dynamics robotik şirketi, yeni robotunda bu dansın birebir kopyasını gerçekleştirmeyi başardı.

Rock müziğin çınarlarından The Rolling Stones grubu Tattoo You isimli ünlü albümlerinin 40. yılını ilginç etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Albümde yer alan Start Me Up isimli şarkıda grubun solisti Mick Jagger’ın 1981 yılındaki klipte yer alan enerji dolu dansı unutulmuyor. Artık herkesin yakından tanıdığı Boston Dynamics robotik şirketi de yeni robotunda bu dansın birebir kopyasını gerçekleştirmeyi başardı.

İzlenildiğinde gerçekten robotun Mick Jagger’ı hatasız kopyaladığını görüyorsunuz. Hatta Boston Dynamics hareketleri kopyalamakta o kadar başarılı ki robotlar, grubun diğer nevi şahsına münhasır üyeleri Keith Richards, Ronnie Wood, ve Charlie Watts’ın hareketlerini canlandırmayı başarıyor. Bu nedenle, bir kelime oyunu yapan Boston Dynamics, dört robottan oluşan The Rolling Stones taklidi yapan gruba The Rolling Drones ismini veriyor.

Henüz ticari satışı bulunmayan robotlar için Boston Dynamics yetkilileri “Robotları günlük hayatımıza taşımak için heyecan duyuyoruz. Çok uzak olmayan bir gelecekte teknolojinin daha erişilebilir fiyatlara inmesiyle robotlarımızı daha fazla kitle ile buluşturacağız.” şeklinde açıklamada bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu