Boston Dynamics Stretch robotlarının dağıtımı için 10 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

New Jersey merkezli tedarik zinciri firması NFI, ABD depoları için 10 milyon dolar değerinde Stretch sipariş etmeyi kabul etti.

Otomasyon ve robotik alanında birbirini tamamlayan gelişmelerin hızı kesilmiyor. Hyundai’nin desteğiyle Boston Dynamics, fabrikaların ve depoların yükleme ve boşaltma ihtiyaçlarını karşılamak için yeni formüller geliştiriyor. Boston Dynamics oldukça çetin bir pazar olan depo/lojistik alanına resmen girdiğini duyurdu. Stretch robotu ise şirketin bu konudaki en büyük kozu. New Jersey merkezli tedarik zinciri firması NFI, ABD depoları için 10 milyon dolar değerinde Stretch sipariş etmeyi kabul etti.

Daha güvenli ve daha verimli

Boston Dynamics CEO’su Robert Playter, “Stretch’i depolar arasında operasyonel ve fiziksel olarak zorlu bir görev olan kutu taşımayı otomatikleştirmek için tasarladık. Mallara olan talep artmaya devam ediyor ve Stretch gibi robotlar, NFI’nin bu artan taleple ilgili bazı zorlukları hafifletmesine yardımcı olabilir. Stretch, kamyonun boşaltılmasını daha güvenli ve daha verimli bir görev haline getiriyor ve NFI bu verimliliği müşterilerine aktarabiliyor.” diyor.

Stretch, NFI’nin ilk çıkışını 2023’te Georgia, Savannah tesisinde yapacak. Giyim perakendecileri Gap ve H&M robotu sistemlerine dahil etmek için şimdiden sıraya girdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu