BT güvenlik ekiplerinin yeni savunma stratejisi: Aldatma

Sürekli artan karmaşık siber tehditler ve gelişen saldırı yüzeyleriyle karşı karşıya kalan BT güvenlik ekipleri yeni bir savunma hattı benimsiyor: aldatma. BT güvenlik ekipleri, bir dizi güvenlik aracı ve hizmeti olmasına rağmen siber suçluların hala bu önlemleri atlamayı ve altyapılara girmeyi başardıklarını biliyorlar. Yeni bir girişim ihtiyacı duyan ekiplerin yeni yaklaşımı siber aldatmaya dayanıyor.

Aldatma teknolojisi, hem dış partilerden hem de kötü niyetli içeriden gelen saldırılara karşı kapsamlı bir şekilde koruyarak, yanlış giden şeyleri doğru bir şekilde bildiriyor ve hızlı bir iyileştirme için ayrıntılı tehdit istihbaratı sağlayarak güvenlik ekiplerinin eline daha fazla güç veriyor. Sahte bir sistem, uygulamalar, dosya depoları ve kimlik bilgileri gibi günlük etkinliklerle hiçbir ilgisi olmayan ancak sanki onlar gibi görünen aldatma, yemlerin dağıtılmasını içeriyor. Çalışanların bu kaynaklara erişmek için bir nedeni olmadığından herhangi bir katılım olduğunda, etkinliğin bir siber saldırı olması veya en azından araştırılması gereken bir politika ihlali olması muhtemel oluyor.

Güvenlik ekipleri, bir aldatma stratejisi ile bir saldırı tespit ettiğinde saldırganın altyapı içinde nasıl hareket ettiğini ve hangi kaynakları hedeflediklerini gözlemleyebilirler. Ekipler daha sonra saldırganların hangi araçlarla, hangi kayıt defteri anahtarlarının değiştirilebileceği ve hangi belirli dosyalara erişildiği gibi ayrıntıları inceleyebilirler. Bu şekilde toplanan veriler, ağ içinde diğer bulaşmalar için avlanmak ve gelecekte etkinliği sürekli olarak artırmak için mevcut araçlara geri beslenebiliyor.

İlgili Makaleler

Bir aldatma stratejisi, içeriden öğrenen tehditleri tespit etmek için oldukça etkili bir yöntemdir. Aldatıcı unsurlara erişen herhangi bir personel, kişinin ağın yetkisi olmayan bölümlerinde dolaşmakta olduğunun bir göstergesidir. Bu nedenle, uygun şekilde teşvik edilen bir aldatma stratejisi, kuruluşlar için 6 temel fayda sağlar:

  1. Aldatma varlıklarına erişilir erişilmez gönderilen uyarılar, saldırıları tespit etmek için harcanan zamanı azaltır. Uyarılar, güvenlik ekiplerine hasar veya kayıp meydana gelmeden önce olup bitenlere yanıt vermeleri için zaman tanır. Bu, paylaşılan sürücüleri şifrelemek veya silmek isteyen fidye yazılımı saldırıları için kritik olabilir.

  2. Saldırganları bir ağ içindeki varlığını ortaya çıkarmak için kandırmak, geleneksel koruma araçlarının izinsiz girişleri kaçırdığı durumlar için ideal bir güvenlik ağı görevi görür. Böylelikle yanal olarak hareket etmeye ve herhangi bir aldatma varlığıyla karşılaşmaya başlar başlamaz, varlıkları bilinecektir.
  3. Yalnızca yüksek kaliteli, eyleme geçirilebilir uyarılar oluşturmak BT ekiplerinin, aldatma uyarılarının doğrulanmış bir olay tarafından tetiklendiğinden ve onlara öncelik verildiğinden emin olabilir.

  4. İmza tabanlı güvenlik tekniklerine olan güveni kaldırarak, ekiplerin zarar vermeden sıfır gün açıklarını yakalamalarına izin vermek, siber savunmayı artırır.

  5. Gerçekleştirilen bir saldırının türü ve doğası hakkında bilgi toplamak, diğer savunmaların güçlendirilmesini sağlar.

  6. Güvenlik ekiplerine ağlarında tam olarak neler olup bittiğine dair net, gerçek zamanlı bir görünüm sağlayan bir tehdit istihbaratı panosu sunmak, saldırıyı hızlı bir şekilde izole etmek ve daha fazla eylemi engellemek için otomasyon sağlayabilir.

Siber tehdit ortamının sürekli gelişimi yavaşlama belirtisi göstermemektedir. Geçmişte iyi çalışan teknikler, gelecekte gerekli koruma düzeylerini sağlamaya devam etmeyebilir. Bir aldatma stratejisi, işletmelere başka bir koruma katmanı ve saldırılar meydana gelir gelmez hızla müdahale etme olanağı sağlar. Sonuç olarak, üretim sistemleri ve hassas veri depoları yetkisiz erişime karşı güvence altına alınabilir, bu da bozulma ve kayıp olasılığını azaltır.

Aldatma temelli bir stratejiyi uygulamaya koymak için zaman ayırmak, hem mevcut tehditlere hem de yakınlardaki tehditlere karşı genel riski azaltacak ve koruyacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu