ChatGPT’nin şirketlere özel sürümü: ChatGPT Enterprise!

ChatGPT Enterprise, işletmelere her türlü görevde yardımcı olmanın yanı sıra, veri güvenliğini sağlayarak şirketlere özel çözümler sunacak.

OpenAI, ChatGPT’nin iş dünyasını hedef alan yeni sürümünü yayınlayacağını duyurdu. ChatGPT Enterprise, standart ChatGPT’nin temel yeteneklerine ek olarak, “kurumsal sınıf” gizlilik ve veri analizi özellikleriyle birlikte, gelişmiş performans ve özelleştirme seçenekleri de sunuyor. OpenAI bu sürüm ile, Microsoft’un Bing Chat Enterprise servisine rakip olmayı amaçlıyor.

ChatGPT Enterprise veri güvenliği ve özelleştirilmiş çözümler sunuyor

OpenAI’nin X’te paylaştığı gönderiye göre, ChatGPT Enterprise, işletmelere her türlü görevde yardımcı olmanın yanı sıra, veri güvenliğini sağlama ve şirketlere özel çözümler sunma kapasitesine sahip. Fiyatlandırma ise her şirketin kullanımına ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişecek.

ChatGPT Enterprise, şirket içindeki kullanımı yönetmek için yeni bir yönetici konsolu sunuyor. Tek oturum açma, alan doğrulama ve kullanım istatistikleri gibi entegrasyonlarla birlikte bu konsol, çalışanların iş akışlarını optimize etmelerine yardımcı olacak paylaşılabilir sohbet şablonlarını da içeriyor.

Bunlara ek olarak, ChatGPT Enterprise’ın Advanced Data Analysis özelliği, veri analizi, grafik oluşturma ve matematiksel problemleri çözme gibi yetenekler sunuyor. Bu özellik önceki dönemde yalnızca ChatGPT Plus abonelerine sağlanıyordu, ancak artık ChatGPT Enterprise kullanıcıları da kullanabilecek. Ayrıca OpenAI, ChatGPT Enterprise’ın GPT-4 tarafından desteklendiğini ve bu sayede daha hızlı ve geniş bir bağlam penceresi ile özel erişim sunabildiğini belirtiyor.

CEO Sam Altman, şirketin gelirini artırmak için ChatGPT Enterprise’ı önemli bir fırsat olarak değerlendiriyor. Şirket, geçtiğimiz yıl ChatGPT’nin geliştirilmesine 540 milyon dolar yatırım yaptı ve bazı tahminlere göre, ChatGPT’nin günlük işletme maliyeti 700,000 dolara ulaşıyor.

Bu hamle, ChatGPT’nin trafiğindeki düşüş ve artan rekabet nedeniyle hayati bir adım olarak görülüyor. Sonuç olarak, OpenAI’nin gelir hedeflerine ulaşmak ve ChatGPT Enterprise’ın iş dünyasında nasıl bir etki yaratacağını görmek için önümüzdeki dönemi merakla bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu