ChatGPT, Google’ın yazılımcı mülakatını geçmeyi başardı!

ChatGPT, Google'ın kodlama mülakat sorularını yanıtlayarak testi başarıyla geçti ve üçüncü seviye bir mühendislik pozisyonu için işe alındı.

2022 yılının en çok konuşulan yapay zeka aracı ChatGPT, yeni haberler ile gündemi doldurmaya devam ediyor. Görünen o ki rakip şirketler de ChatGPT’nin yeteneklerini sınayarak test ediyorlar. Özellikle Google, yapay zeka konusunda geç kalındığına dair alarm durumuna geçti. Bunun bir göstergesi de, Google’ın ChatGPT’yi bir mülakata sokması oldu.

Google’da İşe Girmeyi Başardı

Elde edilen son bilgilere ve kurum içi dokümanlara göre, ChatGPT’nin girdiği bir yazılımcı mülakatını başarıyla geçtiği bildiriliyor. ChatGPT, Google’ın kodlama mülakat sorularını yanıtlayarak testi başarıyla geçti ve üçüncü seviye bir mühendislik pozisyonu için işe alınmayı başardı.

Çalışma, Google’ın siteye eklemeyi düşündüğü birden fazla yapay zekalı sohbet robotunu test etmesinin bir parçası olarak yapıldı. ChatGPT’nin bir soruya kısa zamanda yüksek doğrulukta yanıt bulma yeteneği, kullanıcıların aynı bilgiyi bulmak için genellikle Google’daki bağlantılarda gezinerek harcadıkları zamandan tasarruf etmelerini sağlıyor.

Açıklamada, “Şaşırtıcı bir şekilde, ChatGPT bir kodlama pozisyonu için mülakat yapıldığında L3 seviyesinde işe alınıyor.” denildi. Üçüncü seviye, Google’daki mühendislik ekibinde giriş seviyesi bir pozisyon olarak kabul edilirken, bu iş için ortalama toplam yıllık ücret ise yaklaşık 183.000 doları buluyor.

Google’ın yazılım mühendisi mülakat süreci, ChatGPT’nin geçtiği teknik sorulara dayanıyor. Mülakat, her ne kadar birkaç davranışsal örnek içerse de Facebook, Amazon ve diğer şirketler özellikle liderlik rolleri için bu sorulara güvendiğinden, bu yaklaşım ChatGPT’yi “işe almak” için bir engel oluşturuyor.

Bununla birlikte, ChatGPT’nin kodlama mülakatının teknik sorularını geçebildiğinin keşfedilmesi, platformun sadece Google’ı değil, arkasındaki mühendislik işlerini de dönüştürme kabiliyetine ilişkin soruları gündeme getirdi. Yapay zeka bu sorulara, “ChatGPT yazılım mühendislerinin yerini almayacak. ChatGPT belirli görevlerde yardımcı olabilecek bir araç, ancak bir insan yazılım mühendisinin yaratıcılığının, problem çözme becerilerinin ve eleştirel düşünme yeteneklerinin yerini tamamen alamaz. Ayrıca ChatGPT’nin etkin bir şekilde çalışması için insan gözetimi ve yönlendirmesi gerekir.” şeklinde yanıt verdi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu