Chipotle’ın ‘Chippy’ robotu tortilla cipslerini kusursuz hale getiriyor

Chipotle Mexican Grill, kendine özgü yan yemeklerinden birinin lezzetini, dokusunu ve çıtırlığını yapay zeka mutfak asistanıyla test ediyor.

İnsanlar tarafından yapılan tortilla cipsleri ile bedensiz bir robot kolu tarafından yapılan cipsler arasındaki farkı söyleyebilir misiniz? Chipotle Mexican Grill bu soruyu test ediyor. Bu haftanın başlarında, kendine özgü yan yemeklerinden birinin lezzetini, dokusunu ve çıtırlığını taklit edip edemediğini görmek için “Chippy” adlı bir yapay zeka mutfak asistanını test ettiğini duyurdu.

Miso Robotics ile ortaklaşa oluşturulan Chippy, cipsleri yaparken Chipotle’ın “tam tarifini” takip etmek üzere eğitildi ve iki ayaklı meslektaşlarıyla aynı üç malzemeyi (mısır unu, su ve ayçiçek yağı) kullanacak. Ancak restoranın yöneticilerine göre, Chippy’nin mükemmel tortilla cipsi yapması gerekmiyor.

Chipotle’ın Mutfaktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nevielle Panthaky yaptığı açıklamada, “Herkes biraz daha fazla ya da az tuzlu tatlara sıcak bakabilir. Mutfak deneyimimizin ardındaki insanlığı kaybetmediğimizden emin olmak için, ürünün mevcut kalitemizi yansıtmasını sağlamak için Chippy’yi kapsamlı bir şekilde eğittik ve konuklarımızın beklediği lezzette bazı ince farklılıklar sunduk. Ona neyin daha kolay, daha eğlenceli, daha ödüllendirici olacağına ve ekip üyelerinin sevmediği bazı görevleri nasıl ortadan kaldıracağımıza ve yaptıkları görevlere odaklanmaları için onlara nasıl daha fazla zaman verebileceğimize dair bir bakış açısıyla yaklaştık.” diyor.

Bu, Miso Robotics’in bir fastfood mutfağına yönelik ilk girişimi değil. Şubat ayında California şirketi, White Castle’ın yeni nesil burger çevirme robotu Flippy 2’yi 100 restoranına kuracağını duyurdu. Şu an Miso Robotics ile ortaklaşa yapılan robot kol, Chipotle’ın inovasyon merkezinde test ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu