Chrysler, fütüristik kabin tasarımının tanıtımını yaptı

Chrysler Synthesis konsepti fütüristtik bir tasarımla ortaya çıkıyor ve önemli ipuçları sunuyor. Yeni tasarımın nasıl olduğu da fazlasıyla merak ediliyor.

Chrysler aslında daha önceden bir elektrikli otomobil tanıtmamıştı fakat geleceğin anahtarının bu yönde olduğu konusunda çok net bir tasarım ortaya koyuyor. Gelecek vizyonunu yansıtan bir tasarım olarak adlandırdıkları yeni kabin tasarımı diğer firmaların üretimlerinden çok fazla yönüyle ayrılıyor.

Bunlara ek olarak dev ekranlar yapay zeka ile oldukça iyi canlandırmalarla sunulacak. Fütüristtik kabin/ kokpit tasarımını inceleyecek olursak iki koltuklu iç kabindeki en büyük değişiklik boydan boya ekranlar oluyor.  Bu ekran ile çok sayıda eylemde bulunabiliyorsunuz. Ekran, kullanıcısına istediği oyunları oynama şansı sunuyor. Ayrıca ekranların arkasında üç yazılım platformu var: STLA Smart Cockpit, STLA Brain ve STLA AutoDrive.

Her biri sanal asistan, güncelleme desteği ve senkronizasyon gibi önemli özelliklerin çalışmasını sağlıyor. Tabi bütün bunların olması için en önemli nokta yapay zeka olacak. Chrysler’ın geleceğinde kilit nokta için aslında yapay zekadan bahsetmek gerekiyor.

İlgili Makaleler

Fakat bu noktada şöyle bir bilgi de veriliyor: Şirket esasına bakıldığında bu bir çeşit vizyon duyurusu olarak da algılanabilir. Ama ne yazık ki yakın bir zamanda bu kabin tasarımını birebir görme şansımız olmayacak. Çünkü şirketten elde edilen bilgilere göre henüz ne zaman piyasaya sürüleceği net değil.

Ama yazılımlar kısa sürede kullanılabilir. Buna ek olarak Chrysler ilk elektrikli aracını ise 2025 yılında hazırlayacağına ve 2028 yılında da tam bir portföy sunacağına dikkat çekiyor. Bu sebeple şirketten gelecek yeni açıklamalar için hazır olmak gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu