Çin’in siber casusluk odağı: Fikri Mülkiyet Hırsızlığı

Cybereason raporu, Çin APT grubunun en az 2019'dan itibaren faaliyete geçtiğinin altını çiziyor.

Yakın zamanda ortaya çıkarılan CuckooBees Operasyonu kampanyası, Çin’in fikri mülkiyet hırsızlığını rekabet avantajı olarak kullanma konusunda ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Çin’in fikri mülkiyetin edinilmesine odaklanması, en sonuncusu kapsamlı bir Cybereason raporunda ayrıntılı olarak açıklanan CuckooBees Operasyonu olmak üzere ön plana sızan bir konu olarak gündeme geliyor. Rapor, Çin gelişmiş kalıcı tehdit (APT) grubunun Winnti ve APT41 dahil olmak üzere birçok etikete sahip olduğunu ve en az 2019’dan itibaren faaliyete geçtiğinin altını çiziyor.

Eylül 2020’de ABD Adalet Bakanlığı, APT41/Winnti üyeleri olan beş Çin vatandaşını siber suçlarla suçlayan iki ayrı iddianame açıklamıştı. O sırada, Columbia Bölgesi avukatı Michael R. Sherwin, “Suçlama belgelerinde belirtildiği gibi, bu suç aktörlerinden bazıları onlara dünya çapında hack ve çalmak için ücretsiz lisans sağladığına inanıyordu” yorumunu yaptı. Özetle, Çin tehlikeye atılan varlıklardan sürekli bir bilgi akışına sahip olma yeteneğine sahip olmak istedi.

IP hırsızlığı rekabet avantajı sağlıyor

Nisan 2022’de Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık Ofisi, Adalet Bakanlığı ve İç Güvenlik Bakanlığı da dahil olmak üzere on ayrı devlet kurumunda fikri mülkiyet koruma çabalarının durumunu ayrıntılı olarak anlatan Yıllık Fikri Mülkiyet Raporunu Kongre’ye yayınladı. Ayrıca Cybereason, siber casusluk operasyonunun “esas olarak Doğu Asya, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’daki imalat şirketlerine” nasıl dokunduğunu vurguluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu