Çinli APT41 grubu ABD’ye siber saldırı düzenledi

Siber güvenlik firması Mandiant tarafından yayınlanan bir rapora göre, Çin hükümeti adına çalışan bilgisayar korsanları, geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en az 6 eyalet hükümetinin bilgisayar ağlarına girdi.

Mandiant’ın raporu, tehlikeye atılan kurumları tanımlamıyor. Aynı şekilde raporda saldırının nedenleri de yer almıyor. Ancak ihlallerden sorumlu olduğuna inanılan Çinli grup APT41’in hem eski moda casusluk amaçları hem de finansal kazanç için bilgisayar korsanlığı operasyonları başlattığı biliniyor.

Mandiant’ta tehdit uzmanı olarak görev yapan Geoff Ackerman, “Ukrayna’da devam eden kriz haklı olarak dünyanın dikkatini çekmiş ve Rusya’nın siber tehdit potansiyeli gerçek olsa da, dünyadaki diğer büyük tehdit aktörlerinin operasyonlarını her zamanki gibi sürdürdüğünü unutmamalıyız.” dedi ve şunları ekledi: “Özellikle en üretken tehdit aktörlerinden biri olan APT41’in bu kampanyasının bugüne kadar devam ettiğine dair gözlemlerimiz göz önüne alındığında, diğer siber faaliyetler konusunda tedbiri elden bırakamayız.”

Biden yönetimi federal hükümet sistemlerini bilgisayar korsanlığından korumak için ek adımlar açıklasa bile, devlet kurumları bilgisayar korsanları için hedef tahtasında yer almaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu