Çinli siber saldırganlar, Hint telekomünikasyon şirketini hedef aldı

Amerikalı bir siber savunma şirketi Recorded Future'ın araştırmalarına göre, Çin kaynaklı terör grupları Hindistan’ı hedef alıyor.

Günümüzün siber savaşları en az sahadaki sıcak savaşlar kadar acımasız geçiyor. Adeta saldırı silahı olarak siber kozların kullanıldığı günümüzde veri açısından büyük zayiat yaşanıyor. Bir Amerikan siber savunma şirketinin son raporu ise Çin cephesinde sıcak gelişmelerin yaşandığını gösteriyor. Recorded Future isimli bu şirketin araştırmalarına göre Çin kaynaklı terör grupları Hindistan’ı hedef alıyor.

Asya saldırı altında

Saldırıların arkasında ise iddialara göre RedFoxtrot bulunuyor. Çin hükümetinden destek alarak siber zorbalık yaptığı iddia edilen RedFoxtrot grubu Hindistan’ın telekomünikasyon, havacılık ve uzay, madencilik ve araştırma şirketlerine yönelik eylemler düzenliyor. Bilindiği gibi birçok siber saldırının farkına çok sonra varılıyor ve çoğu zaman da saldırıların arkasındaki kişi ya da kişiler bulunamıyor. Bu sefer RedFoxtrot gibi bir isim üzerinde yoğunlaşılması bilişim çevrelerini harekete geçiriyor. Hatta gelişmiş saldırı tespit sistemleriyle son dönemde çıkış yakalayan Recorded Future şirketine göre Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan gibi ülkeler de RedFoxtrot tarafından taciz ediliyor. 

Küresel tehdit

Recorded Future’ın CEO’su ve kurucu ortağı Christopher Ahlberg, “Çin’in artık askeri taktik haline gelen siber saldırılarını analiz ettiğimizde tehdidin küresel boyutlara vardığını açıkça söyleyebiliriz. Devamlı olarak bu ülkeden gelen saldırıları gözlemleyip yetkilileri uyarmayı kendimize bir borç biliyoruz.” diyor. Elbette Çin’in bir günah keçisi ve diğer ülkelerin sütten çıkmış ak kaşık olup olmadıklarını zaman gösterecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu