Çinli şirket bir kadın robotu CEO olarak atadı

Dünyanın ilk yönetici robotu 'Ms. Tang Yu', mobil uygulamalar ve çok oyunculu çevrimiçi oyunlar geliştiren NetDragon Websoft'ta göreve başladı.

AI destekli bir sanal insansı robot olan Tang Yu, Çinli şirket NetDragon Websoft’un CEO’su olarak atandı. Tang Yu, CEO olarak şirketin organizasyon ve verimlilik departmanının ön saflarında yer alacak. Robot CEO ayrıca, popüler Çin oyun ve metaverse şirketi NetDragon Websoft’un operasyonlarını denetlemekten de sorumlu olacak.

Tang Yu, süreç akışını düzene sokacak, iş görevlerinin kalitesini artıracak ve yürütme hızını da artıracak. Ayrıca, günlük operasyonlarda rasyonel karar vermeyi desteklemek ve daha etkili bir risk yönetim sistemi sağlamak için gerçek zamanlı bir veri merkezi ve analitik araç olarak hizmet edecek. Tang Yu’dan ayrıca yeteneklerin geliştirilmesinde kritik bir rol oynaması ve tüm çalışanlar için adil ve verimli bir iş yeri sağlaması bekleniyor.

NetDragon’un Başkanı Dr. Dejian Liu da “AI’ın kurumsal yönetimin geleceği olduğuna inanıyoruz ve Tang Yu’yu atamamız, işimizi yürütme şeklimizi dönüştürmek ve nihayetinde gelecekteki stratejik büyümemizi yönlendirmek için AI kullanımını gerçekten benimseme taahhüdümüzü temsil ediyor.” ifadelerine yer vererek “Yavaş yavaş metaverse tabanlı bir çalışma topluluğuna dönüşürken açık, etkileşimli ve son derece şeffaf bir yönetim modeli oluşturmak için Tang Yu’nun arkasındaki algoritmalarımızı genişletmeye devam edeceğiz.” dedi.

Microsoft ve Meta gibi oyuncuların yatırım yapmasıyla, dünya çapındaki metaverse pazarının 2025 yılına kadar, 280 milyar dolar değerinde olması öngörülüyor. Çinli şirketler de metaverse potansiyeline dahil olmak için hızlı davrandılar. Bu yılın başlarında Alibaba, Bytedance ve Tencent gibi şirketler de metaverse için büyük miktarlarda yatırım yaptıklarını açıklamışlardı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu