CISA kadınları siber iş gücünde daha aktif kılmaya çalışıyor

CISA Direktörü Jen Easterly, bir teknik konferans için bir araya gelen 1.700 kadın siber güvenlik uzmanına çağrıda bulundu.

Kadın yetenekleri işe alma yarışı istikrarlı bir şekilde ilerlemeye devam ederken, çarpıcı istatistikler hala siber güvenlik sektörünü alt üst ediyor: Siber güvenlikte çalışan kadınlar şu anda toplam iş gücünün dörtte birinden daha azını oluşturuyor.

Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) Direktörü Jen Easterly Cuma günü Cleveland’da üç günlük bir teknik konferans için bir araya gelen 1.700 kadın siber güvenlik uzmanından oluşan bir kitleye “Yardımınıza ihtiyacım var. 2030 yılına kadar siber güvenliğin %50’sine ulaşmamız gerekiyor. Bunu yapabileceğimizi düşünüyor musunuz?” çağrısında bulundu.

Amerika’nın siber savunma teşkilatının hedeflerine ulaşmaya ne kadar yakın olduğu konusunda baskı yapan Easterly, “Şu anda, CISA’nın iş gücünde %36,4 kadın seviyesindeyiz, ancak 2030’dan önce %50’ye ulaşabileceğimizi düşünüyorum,” dedi ve ekledi “Aslında, oraya 2025’ten önce varabileceğimizi umuyorum.” dedi.

Easterly, FBI, NSA, ABD Gizli Servisi de dahil olmak üzere federal iş gücündeki meslektaşlarının benzer taahhütlerde bulunmalarını umduğunu söyledi. Ordunun kıdemli şirket lideri, kabaca %48’i kadınlardan oluşan bir ekibi denetlediği Morgan Stanley’de Firma Dayanıklılık başkanı olarak önceki görevinde “oraya ulaşmaya” çok yaklaştı.

En son (ISC)² Siber Güvenlik İş Gücü Araştırması’na göre, tahmini 3,7 milyon siber güvenlik pozisyon açığı mevcut. Bunların 377.000’i ABD’de bulunuyor. Bu önlemle, kuruluşların kritik varlıklarını etkin bir şekilde savunmak için küresel siber güvenlik iş gücünün 2022’de %65 oranında büyümesi gerekecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu