Clubhouse kullanıcı verileri internete düştü

Facebook ve LinkedIn'den sonra Clubhouse'un da siber saldırıya uğradığı ve kullanıcı verilerinin internete düştüğü iddia edildi.

Son günlerde sosyal medya platformlarına yapılan saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Bunlardan sonuncusu ise son aylarda popüler olan Clubhouse uygulamasına yapıldı. Popüler sesli sohbet platformu da siber saldırıya hedef oldu.

İddialar doğruysa Clubhouse bu siber saldırıdan ciddi anlamda etkilendi ve milyonlarca kullanıcının verisi internete düştü. Kesin bir rakam vermek gerekirse 1,3 milyon Clubhouse kullanıcısının verisi internete düştü. Saldırının yöntemi ile ilgili bazı detaylar da ortaya çıktı. Buna göre, sadece iOS sürümü bulunan uygulamanın gerçekte bulunmayan PC uygulamasına katılım yolu ile kullanıcı bilgilerinin çalındığı belirtiliyor.

Yani saldırganlar sahte bir uygulama yardımı ile kullanıcıların birçok verisini ele geçirdi. Bunlar arasında kullanıcı adı, fotoğraf, bağlantı yapıldıysa Twitter ve Instagram isimleri gibi bilgiler yer alıyor.

Öte yandan Clubhouse bu tarz bir veri ihlalinin yaşanmadığını iddia etti. Ortaya çıkan bilgilerin ise şirketin ücretsiz olarak dağıttığı API’den kaynaklandığı belirtildi. Uygulamanın halen sadece iOS sürümünün olduğunu belirtelim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu