COVID-19 dünyasında dijital kimliğin önemi artıyor

Birçok personel hala evden veya çevrimiçi olarak çalıştığı için kişilerin güvenilir bir şekilde tanımlanabilmesi; uygulamaların ve veri depolarının güvenliğini sürdürmek için kritik öneme sahip. Dijital dönüşüm stratejisini benimseyenler ve günlük etkinlikleri desteklemek için gereken platformlara sahip olanlar şirketler için bu gereklilik ise beklenilen bir durum. Ancak diğerleri için öndeki yol çok daha zorlu olduğu için dijital dönüşümü üstlenmeleri gerekecek.

Sıfır güven stratejisi benimsemek

Bu yeni ortamda başarılı olan ve gelişen işletmeler, BT altyapılarına açık bir yaklaşım benimseyen kurumlar olacaktır. Geleneksel güvenlik duvarlarının arkasındaki sistemleri kilitleme stratejisini kullanmak ve yalnızca VPN erişimine izin vermek yerine, çalışanlar, müşteriler ve tedarikçiler için işleri daha kolay hale getiriyorlar. Sıfır güven stratejisi benimsiyorlar.

Sıfır güven, geleneksel güvenlik modellerini altüst ediyor. Geçmişte kuruluşlar, BT altyapılarının çevresi korunursa, kötü aktörlerin erişim sağlayamayacağına inanıyordu. 2020’de – özellikle COVID-19 ortamında – böyle bir yaklaşım artık mantıklı değil. Sistemlere yüksek performanslı ve güvenilir bir erişim sağlamaya artık kullanıcılar tarafından daha fazla ihtiyaç duyuluyor.

Ayrıca, çoğu kuruluşun BT altyapıları şirket içi sistemler, bulut kaynakları ve SaaS uygulamalarının bir karışımını içeriyor. Her şeyin etrafına bir duvar örmek bu anlamda pratik değildir.

Sıfır güven kavramının özü dijital kimliktir. Kuruluşlar, talep ettikleri uygulamaya veya veri deposuna erişmelerine izin vermeden önce herkesi doğru bir şekilde tanımlamak için güvenli bir yola sahip olmalıdır.

API’ler için etkili güvenlik

Uygulama programlama arayüzlerinin (API’ler) kontrolünü sürdürmek söz konusu olduğunda da dijital kimlik önemlidir. Uygulamaları hem bir altyapı içinde hem de harici olarak birbirine bağlamak için kullanılan API’ler, giderek daha dijital hale gelen dünyada birçok işlemi desteklemeye başladı.

Erişim elde etmek isteyen kişilerin kimliklerini bilmek önemli olduğu gibi, API’ler için de gereklidir. Bir kuruluş, bir API aracılığıyla herhangi bir veri talebinin veya veri dağıtımının bir siber suçludan ziyade yetkili bir kaynaktan geldiğinden emin olmalıdır.

Bu nedenle dijital kimlik platformu, pratik bir güvenlik çerçevesinin merkezi haline gelir. Kimlik bilgilerini sürekli ve doğru bir şekilde oluşturabilmeli ve bu kimlik bilgileri doğrulanmazsa erişimi engelleyebilmelidir. Bir kimlik platformu mevcut değilse, ihlaller meydana gelir ve kötü oyuncular erişim elde edebilir, hasara veya veri kaybına neden olabilir.

Kuruluşlar, BT altyapılarının merkezine bir dijital kimlik platformu yerleştirerek, kullanıcılarının uzaktan çalışırken ihtiyaç duydukları her zaman, her yerde ortamını sunabilirler. Ayrıca meşru kişiler olduklarına ve şeffaf bir şekilde hareket ettiklerine güvenerek müşterilere ve tedarikçilere dijital erişim sunabilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu