COVID-19’dan etkilenenler için Mastercard’tan yeni destek paketi!

Mastercard, COVID-19 pandemisinden etkilenen işletmelerin, özellikle de bir milyar insan ve 50 milyon mikro ve küçük işletmenin 2025 yılına kadar dijital ekonomiye katılmasına yardımcı olacağını açıkladı. Mastercard bu girişimin bir parçası olarak 25 milyon kadın girişimciye de işlerini büyütmelerine yardımcı olabilecek çözümler sunmaya odaklanıyor.

Mastercard’ın 2015 yılında başlattığı 500 milyon kişiyi finansal sisteme dahil etme taahhüdünün bir uzantısı olan yeni yardım paketi, şirketin pandemi ile ilgili sağlık ve ekonomik zorlukları ele alma çabalarını genişletiyor. Şirket, 2015 yılındaki girişimi ile 80 ülkedeki 350’den fazla yenilikçi programla 500 milyon insanı dijital ekonomiye dahil etme hedefine ulaşmıştı. Mastercard’ın yeni taahhüdü ise şirketin teknolojisini, yeteneklerini ve erişimini kullanarak kapsayıcı bir toparlanmayı destekleme çabalarına dayanıyor.

Mastercard’ın yeni finansal desteği, şirketin bir milyarlık hedefe ulaşması için Mastercard devlet ödeme çözümleri üzerinde devam eden çalışmalar da dahil olmak üzere mobil şebeke operatörleri ile ortaklıklar, fintech’lerle ölçeklendirme çabaları, dijital platformlar ile cüzdanlar/uygulamalar ve finansal açıdan savunmasız kişilerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler gibi çeşitli çabalar gerektirecek.

Mastercard yeni girişimi kapsamında işletmeleri ve çalışanlarının finansal güvenliğini güçlendirmek için ABD, Hindistan ve diğer pazarlardaki küçük işletmelere önümüzdeki beş yıl boyunca 250 milyon dolarlık finansal, teknoloji, ürün ve hizmet desteği verecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu