Deniz piyadeleri seçmelerinde yapay zeka takviyesi

Son dönemde askeri alanda yenilik yaratan yapay zeka, deniz piyadelerine önemli stratejik destek sağlayacak.

Yapay zekanın sağlıktan finansa her alanda kullanım örnekleri çoğalıyor. Son dönemde askeri alanda yenilik yaratan yapay zeka, deniz piyadelerine önemli stratejik destek sağlayacak.

İnsan gücü Planlama Bölümü direktörü General  Ahmed T. Williamson, “2030’daki askeri gücümüzü bugünden planlıyoruz. Yapay zekanın bize sunduğu analitik güç sayesinde yetenekli deniz piyadelerini keşfetmek için elimizde çok önemli bir teknoloji olduğu için gerçekten çok gururluyuz. Yapay zeka sayesinde askeri görevlere daha yatkın kişileri çok daha vakitlice ve yüksek doğrulukta seçebileceğiz. Onların yeteneklerini geliştirmek için yine yapay zekanın ölçümlerini değerlendirmeye alacağız.” diyor.

Geleceğin askerleri

Williamson aynı zamanda yeni arabirimler geliştirdiklerini ve bunları askerlerin kullanımına açacaklarını da ekliyor: “Piyadelerimiz makinelerle iletişim kurabilecek ve böylece karmaşık risk hesaplarını hızlıca yapabilecekler. İnsan ve makine ortak arabirimi geliştirerek geleceğin askerlerini oluşturuyoruz. Eskiden hayal olarak görülen bu teknolojileri gerçekleştirmeye çok yakınız. Yarının kara operasyonları çok daha karmaşık hal alacak. Buna hazır olmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu