Dijital varlıklara vergi geliyor!

2024 yılında hayata geçirilmesi planlanan Dijital Türk Lirası da programda kendine yer buluyor.

Cumhurbaşkanlığı’nın 2024 Yıllık Programında, kripto paraların vergilendirilmesi ve düzenlenmesi konusunda önemli adımlar var. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan program, Resmi Gazetede yayımlandı.

Dijital sanal varlıklar tanımlanacak

Programa göre, “dijital sanal varlıkların” Türk hukuk sisteminde tanımlanması için çalışmalar başlatılacak. Bu süreç, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu gibi ilgili kamu kurumları tarafından yürütülecek. Ayrıca, dijital olarak alınıp satılabilen ve transfer edilebilen sanal varlıkların işlemlerine yönelik mevzuat çalışmaları da sürdürülecek.

Kripto varlık hizmet sağlayıcılarına düzenleme geliyor

2024 yılında hayata geçirilmesi planlanan Dijital Türk Lirası da programda kendine yer buluyor. Bu dijital para biriminin kullanıma sunulması ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılacak. Programda ayrıca fintech ve dijital finans altyapısının güçlendirilmesi ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin bu alandaki rolü vurgulanıyor.

İlgili Makaleler

Hazine ve Merkez Bankası yetkili merci olacak

Kripto varlık hizmet sağlayıcılarına yönelik düzenleme yapılacak. Yetkili merciler olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) belirlenmiş durumda. Bu düzenleme, sektörde düzeni sağlamayı ve kullanıcıların güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu