Dish’te fidye yazılımı saldırısı: 300.000 çalışanın kaydı çalındı!

Yaşanan veri ihlali bildirimi, bilgisayar korsanlarının ehliyet numaraları ve diğer hassas verilere eriştiğini doğruluyor.

Dish, bir fidye yazılımı saldırısı sırasında bilgisayar korsanlarının, yaklaşık 300 bin kişinin kişisel bilgilerini çaldığını doğruladı. Bu saldırıların aylar boyunca devam edildiği belirtiliyor. Saldırının, müşteri veritabanlarını etkilemediği ancak yüz binlerce çalışanın bilgilerine erişildiği söyleniyor.

Dish, müşterilerin veya çalışanların saldırıdan nasıl etkilendiğini henüz açıklamamış olsa da veri ihlali bildirimi, bilgisayar korsanlarının ehliyet numaraları ve diğer hassas verilere ulaştığını doğruluyor. Yaklaşık 16 bin kişiye istihdam sağlayan şirketin, eski çalışanların ve aile üyelerinin de ihlalden etkilendiği bildiriliyor.

Dish konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Çalınan verilerin silindiği konusunda onay aldık. Fidye ödemesi, çalınan verilerin yayılmasını sınırlamak için yapılan bir uygulama ve bilgisayar korsanlarının verileri yayınlama tehdidi yaygın bir yöntem.”

Dish’in fidye yazılımı olayı, müşterilerin akışlara, hizmetlere veya hesaplara erişmelerini engelleyen uzun süreli bir kesinti yaşamalarından sonra ortaya çıktı. Şirket, müşteri ve çalışan verilerinin güvenliği konusunda gizlilik politikasını sürdürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu