DorukNet, Microsoft’un ilk 15’ine girdi

Soldan sağa: DorukNet Genel Müdürü Gökhan Erkman, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Microsoft Türkiye KOBİ Segmentinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tüzünsü
Soldan sağa: DorukNet Genel Müdürü Gökhan Erkman, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Microsoft Türkiye KOBİ Segmentinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tüzünsü
DorukNet, Microsoft ile ortak bulut alanında yaptığı işbirliğini bir ileri aşamaya taşıdı. Microsoft’un Cloud OS Network (COSN) Programı çerçevesinde veri merkezi alanında dünyada 15 tane özel iş ortaklarından biri haline geldiğini duyurdu.
Microsoft ile ilk işbirliğini 18 Mart 2011’de ortak bulut alanında yaptıklarını söyleyen DorukNet Genel Müdürü Gökhan Erkman, yeni iş ortaklığı anlaşması ile bölgede Tier 1 segmentinde ilk COSN iş ortağı haline geldiklerini belirtti.
Microsoft Türkiye’nin 2013 yılında lansmanını gerçekleştirdiği Microsoft Cloud OS Network programının dünyada 90 farklı sektörde, 3 milyondan fazla müşteriye bulut hizmeti sunduğu belirtiliyor. Microsoft, bu program dahilinde bulut platformu Azure sistemini Azure Pack adı altında lokaldeki iş ortaklarının veri merkezlerine kuruyor. Microsoft Türkiye, program çerçevesinde dünyada 100’den fazla iş ortağı bulunduğunu söylüyor.

İyi bir hibrit bulut projesi

Türkiye’de BT harcamaları ve bulut yatırımlarının Almanya, İngiltere gibi pazarlara göre oldukça geri seviyede olduğunu belirten Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, bulut teknolojisinin şirketlere iyi anlatılmasında kendilerine büyük bir görev düştüğünü ifade etti. DorukNet’in, Microsoft’un dünyadaki ilk 15 veri merkezi iş ortağı arasına girmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Özmen, “Müşterilerin istediği ürünü, istediği yerden alması açısından önemli bir fırsat” diye konuştu. Erkman da bu işbirliği sayesinde şirketlerin verilerini isterlerse kendi alanlarında, isterlerse DorukNet’in Azure Pack platformunda isterlerse de Microsoft’un uluslararasındaki genel bulut alanında tutabileceklerini söyledi.
Microsoft’un son 20 yıldır KOBİ ve Bulut konseptleri üzerinde yoğun çalışmalar yaptığını söyleyen Microsoft Türkiye KOBİ Segmentinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tüzünsü ise DorukNet ile yaptıkları işbirliğinin özellikle KOBİ’ler için geçerli bir model sunacağını kaydetti. KOBİ’ler, orta büyüklükte bir paket olan Azure Pack ile bulut bilişim hizmetine DorukNet vasıtasıyla en hızlı biçimde ulaşabilecekler” dedi.
Azure Pack ile DorukNet’in Türkiye’de Azure benzeri hizmetler sunmasını sağladığını ifade eden Tüzünsü “Azure Pack çözümü sayesinde artık bulut tabanlı projelerini yurtdışındaki bir veri merkezinde saklamak veya geliştirmek istemeyen firmalar ya da mevzuat gereği verilerini Türkiye’de tutması gereken firmalar, Azure’un sunduğu birçok ayrıcalıktan faydalanarak verilerini ve projelerini yurtiçindeki bilgi merkezlerinde geliştirebilir veya saklayabilirler” dedi.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu