DSÖ, NIH ve Gates Vakfı’ndaki yaklaşık 25.000 hesap hacklendi!

Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Gates Vakfı ve koronavirüs pandemisiyle ilişkili diğer kuruluşlardan da yer alan yaklaşık 25.000 hesap hacklendi. 

Washington Post’un haberine göre bilinmeyen aktivistler, çevrimiçi 25.000 e-posta adresi ve şifre yayımladı. Söz konusu durum, çevrimiçi aşırıcılık ve terör örgütlerini inceleyen SITE İstihbarat Grubu tarafından tespit edildi.

Hacklenen hesap listesi başlangıçta web sitesi 4chan’da ardından Pastebin’de göründü ve daha sonra Telegram gruplarında paylaşıldı. SITE raporuna göre NIH’den 9.938, Dünya Bankası’ndan 5.120 ve DSÖ’den 2.732 kimlik sızdırıldı. Son zamanlarda Wuhan Viroloji Enstitüsü’ne 150 milyon dolar bağışlayan Gates Vakfı’nın e-posta kimlikleri de sızdırılan listede yer aldı. 

DSÖ, koronavirüs pandemisi nedeniyle zaten son zamanlarda sık sık güvenlik alarmı veriyordu. Son saldırılarda ise daha çok Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus gibi üst düzey DSÖ yetkilileri hedef alındı. İsrail, Avrupa Birliği, İngiltere, İsviçre, Interpol ve Microsoft da DSÖ’yü olası bir yeni saldırı konusunda uyardı.

Koronavirüsün hızla yayılmaya başladığı Mart ayının ortasından bu yana DSÖ, siber suç saldırılarında ciddi bir artış gördü. Bloomberg’a göre DSÖ herhangi bir saldırıya uğramadı fakat çalışanların şifreleri diğer web siteleri aracılığıyla sızdırıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu