Dünyanın ilk robot burger şefi RoboBurger piyasaya sürülüyor

Bir minyatür restoranda hizmete başlayan RoboBurger, taze ızgara burgerleri sıfırdan pişiriyor.

Dünyanın ilk tam otonom robotik burger şefi olan RoboBurger, geçtiğimiz günlerde Jersey City eyaletinde geniş katılımlı bir kurdele kesimiyle hizmete girdi. Bir minyatür restoranda hizmete başlayan RoboBurger, taze ızgara burgerleri sıfırdan pişiriyor. Robotun yakında ülke genelinde havaalanlarında, alışveriş merkezlerinde, okullarda ofislerde hizmeti girmesi planlanıyor.

RoboBurger yapay zekaya sahip, kendi kendine çalışan, patentli bir mutfak olarak geliştiriliyor. Robot, şeflerin hızlı servis restoranlarında kullandıklarına benzer beş aşamalı bir pişirme süreci kullanıyor. Robo-şef köfteyi ızgara yapıyor, çöreği kızartıyor, seçilen çeşnileri dağıtıyor, burgeri bir araya getiriyor ve sadece 6,99 $ karşılığında yaklaşık 6 dakikada sıcak servis yapıyor. RoboBurger, Ulusal Sağlık Vakfı tarafından standart NSF/ANSI 25’te güvenlik için altın gıda standardında onaylanan ilk sıcak yemek otomatı olarak da dikkat çekiyor.

RoboBurger kurucu ortağı ve CEO’su Audley Wilson, “RoboBurger’ı 17 yıl önce garajımda başlattım ve şimdi onu hayata geçirmek ve herkesin deneyimlemesini sağlamak için daha iyi bir zaman olamazdı. RoboBurger, herkese taze ızgara, lezzetli burgerler sunarken, güvenli, temassız bir deneyim sunar. RoboBurger her zaman sıcacık çıkar ve asla önceden pişirilip sıcak tutulmaz.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu