E-fatura Avrupa’nın gerisinde, ancak…

Atos Üretim ve Perakende Satış Direktörü Orçun Okman, E-fatura kullanımında Avrupa’nın ve dünya ortalamalarının gerisinde olduğumuza dikkat çekiyor. 
Atos Üretim ve Perakende Satış Direktörü Orçun Okman, “Tüketicilerin, bilgisayar başında online alışverişin avantajlarına alışması ve daha sık baş vurması,  firmaların da e-ticaretin avantajlarıyla işlerini her geçen gün daha da büyütmesini sağlıyor.  Ancak konu faturaya gelince, aynı değişimden bahsetmek henüz zor. Araştırmalar Türkiye’de hala büyük oranda kağıt fatura kullanıldığını ve e-fatura konusunda Avrupa ve dünya ortalamalarının oldukça gerisinde olduğumuzu ortaya koyuyor” diyor ve ekliyor: “Bu tablonun kısa bir süre sonra değişeceği konusunda tüm sektörler hemfikir. Finans ve IT gündeminin en sıcak konularından biri olan e-fatura, yakın dönemde tüm sektörleri kaçınılmaz bir şekilde etkisi altına almayı başaracak.”

Yazılım şirketleri inovasyonla öne geçebilir

Yazılım firmalarının e-fatura konusunda ancak inovatif çözümler sunarak bir adım öne geçebileceklerini belirten Okman, Atos olarak e-fatura konusunda sundukları ürün ve hizmetleri şöyle açıklıyor: “Atos, müşterilerin talepleri doğrultusunda, e-fatura altyapısının sağlanması ve yönetilmesi  hizmeti de sunabiliyor. SAP e-fatura çözümüyle SAP’den üretilen veya SAP’ye gelecek olan her bir faturanın elektronik olarak gönderilip alınabilmesi sağlanıyor. Ayrıca, kullanıcıların farklı bir ortama gitmeye gerek duymaksızın, faturalarının durumlarını anlık olarak sistemden takip edebiliyorlar. Atos’un elektronik veya matbu olarak gelen faturanın kuruma iletilmesinden sonra yaşanacak onay ve takip süreçlerini kolaylaştırmak için kurumlara uçtan uca çözümler de sunuyor. Böylece müşterilerimizin faturalarını yönetmeleri ve sistemleriyle entegre etmeleri mümkün oluyor.”
Bu yazı IT PRO’nun 180. sayısında yayınlanmıştır. 

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu