Ekonomik değerler, blockchain alanını sarsmaya yetecek mi?

Blockchain teknolojisi, ekonomik değer ile bilginin dünya çapında hareket etme biçimine karşı meydan okuyor.

Kripto para dünyası son birkaç yıldır zirvede yer alıyor. Çok sayıda kullanıcıya ve aynı zamanda size güzel paralar da kazandırabilecek bir yapıya sahip. Bir blockhain olan Aptos’un kurucu ortağı, kripto paraların güncel durumlarını açıkladı. Finansal hizmetlerin yanı sıra blockchain teknolojisine sahip olan ve aynı zamanda kriptoda on yıldan fazla deneyimi bulunan kurucu ortak, Meta’nın blockchain stratejik ortaklıkları üzerinde çalışmalar yaptı ve aynı zamanda strateji direktörü görevini üstleniyor.

Aptos, “Düşünüldüğünde kesinlikle insanların dijital olarak bilgi paylaşmanın ve ekonomik değeri dijital olarak daha verimli paylaşabilmenin yeni bir biçimine ihtiyacı olduğunu düşündük.” diyor. Geçtiğimiz yıl çok fazla dalgalanmaların olduğu bir yıldı. Bir süre sonra blockhain halka açıldı ve piyasanın ortasında yaklaşık 400 milyon dolar fon sağlamayı başardı.

Buna ek olarak Yeni-ish Layer-1, birkaç isim vermek gerekirse, Andreessen Horowitz, Circle Ventures ve artık feshedilmiş FTX Ventures gibi büyük yatırımcılardan destek aldı. Uzmanlar, Aptos’un saniyede binlerce işlem ve saniyeden kısa gecikme süresi veriyor ve ayrıca milyarlarca kişiye kesinti olmadan da ulaşmak istediğini belirtiyor. Buna bağlı olarak, hepsi bir araya getirildiğinde, sadece piyasa içerisinde görülen diğer önceki nesil blokajlar ve ölçeklendirme çözümleriyle rekabet etmekle kalmıyor aynı zamanda internete ve ekonomik değer ile bilginin dünya çapında hareket etme biçimine karşı meydan okuyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu