Ekonomik durgunluk CIO’ları SaaS fiyatlandırmasında zorlayacak!

İşletmelerin daha verimli çalışması ve daha az harcama yapması gereken bu dönemde CIO'ların, BT tedarikçileriyle yeni değer tabanlı ortaklıklar kurması gerekiyor.

Karantina önlemlerinin hafifletilmesiyle, birçok işletmenin daha azla daha fazlasını yapmak, verimliliği artırmak ve “yeni normal” e uyum sağlamak için dijital dönüşüm girişimlerini sürdürmesi bekleniyor.

InvestCorp’un bir makalesine göre gelecekteki ekonomik büyümenin itici gücü, bir sonraki dönüşüm teknolojileri dalgasının geldiğini ve robotik, analitik, yapay zeka ve makine öğrenimini daha da hızlandırdığını gösteriyor. InvestCorp’a göre, teknik yeteneklerdeki bu adım değişikliği üretkenliği artıracak ve şirketlerin dijital süreç otomasyonu yoluyla önemli performans kazanımları gerçekleştirmelerini sağlayacak. Bununla birlikte, 2008 krizinde olduğu gibi işletmeler maliyetleri düşürecek ve bunun da, CIO’ların iş kurtarma sürecini hızlandırabilecek dijital dönüşüm projeleri sunma yeteneği üzerinde doğrudan etkisi olacak. 

Uzmanlar, bulut abonelikleri de dahil olmak üzere işletmelerin yazılım lisanslama ve bakım maliyetlerini azaltmaya çalışırken yazılım varlık yönetimi talebinde artış bekliyor. Öyle ki bir Forrester analisti çok fazla sağlayıcının, gerçek değer sunumundan ziyade gelecekteki konuşlandırmaya dayalı fiyatlandırma ve sözleşme modellerine inatla bağlı kaldığı konusunda uyardı. Bu modelleri kabul eden CIO’lar da artık var olmayan çalışanlar, kullanıcılar, sayfa görüntüleme sayısı veya işlemler için ödemeye kilitlendi. 

İlgili Makaleler

Analist firması Forrester, gelecekte en başarılı olacak hizmet olarak yazılım (SaaS) sağlayıcılarının, abonelikleri müşterilerin yazılımlarından aldıkları değerle hizalayarak müşterilerin ihtiyaç duyduğu çevikliği ve en iyi sonuçları sağlayacaklarını öngörüyor. Forrester analisti ise bir web sitesindeki lisanslar veya tıklamalar için ödeme yapmak yerine, raporda ölçülebilir bir iş sonucu elde etmek için BT sağlayıcılarının ekosistemini bir araya getirmeye dayanan yeni bir tedarikçi ilişkisi öneriyor. Bulut sağlayıcılarının, işletmelerin hızlı hareket etmek için dağıtabilecekleri hazır ambalajlı bileşenler sunduğunu belirten analist, işletmelerin bulut tabanlı bileşenleri bir araya getirerek benzersiz bir değer önerisini yerine getirebilecek bir mimari oluşturabileceğini de sözlerine ekliyor.

BT’nin, şirketlerin iş kurtarma sürecini desteklemek için avantaj elde etmelerinde önemli bir rolü vardır. CIO’lar da ölçülebilir bir iş sonucu elde etmek için uyumlu bir şekilde çalışabilecek bir ortaklar ekosistemi geliştirerek ve değişimi hızlandıran platformlarla çalışarak daha çevik olabilirler.

Kamusal hizmet olarak altyapı (IaaS) sağlayıcıları tarafından kullanılan kullanım başına ödeme modeli göz önüne alındığında bulut altyapısı, platform ve Alibaba, Amazon, Google, IBM ve Microsoft gibi AI sağlayıcıları, ekosistemler aracılığıyla inovasyonun kritik bir bileşeni ile iyi bir uyum içindedir. Değer tabanlı ekosistemler geliştikçe, SaaS sağlayıcılarının abonelik fiyatlandırma modellerini değer tabanlı metrikler oluşturmak için uyarlamaları gerekecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu