Elon Musk, 2025’te yeni bir düşük maliyetli Tesla modelinin geleceğini doğruladı!

Yeni araç "Redwood" kod adıyla anılan küçük bir crossover olacak.

Elon Musk, düşük maliyetli bir “yeni nesil” Tesla elektrikli aracın üzerinde çalışıldığını ve 2025 yılının ikinci yarısında piyasaya sürüleceği konusunda “iyimser” olduğunu dün gerçekleşen bir karlılık toplantısında açıkladı. Ayrıca, aracın “dünyadaki diğerlerinden önemli ölçüde daha ileri” bir “devrim niteliğinde üretim sistemi” ile üretileceğini vaat etti.

Yeni araç “Redwood” kod adıyla anılan küçük bir crossover olacak. Tesla’nın, haftalık 10.000 araç üretim hacmi öngörerek tedarikçilerden fiyat teklifleri istediği bildirildi. Musk daha önce, otomobil üreticisinin yılda toplamda 5 milyona kadar satış potansiyeline sahip iki yeni EV modeli üzerinde çalıştığını belirtmişti.

Musk toplantıda, “Mevcut programımıza göre, 2025 yılının ikinci yarısında, yılın sonlarına doğru üretime başlayacağız.” dedi. Araç başlangıçta Tesla’nın Teksas’taki Gigafactory’sinde, daha sonra da dünyanın diğer yerlerinde üretilecek. Musk, montajı hızlandırmak için güçlü bir çaba sarf edileceğini ima etti: “Pratikte hattın üzerinde uyuyacağız. 1,8 milyondan fazla araç üretimi ve teslimatıyla rekor kırdık, bu da resmi rehberliğimizle uyumlu. Ve Q4’te, yıllık neredeyse 2 milyon araba üretim hızıyla araç üretiyoruz. Ve insanlar genellikle Kuzey Amerika’daki en yüksek çıktılı… araba fabrikasının San Francisco Körfez Bölgesi’nde olduğuna şaşırıyor.” dedi.

Elon Musk, 2025'te Yeni Bir Düşük Maliyetli Tesla Modelinin Geleceğini Doğruladı!
Elon Musk, 2025’te Yeni Bir Düşük Maliyetli Tesla Modelinin Geleceğini Doğruladı!

Musk, şirketin yeni üretim tekniğinin “kopyalanması çok zor” olacağını, çünkü makineyi yapan makineyi kopyalamak gerektiğini belirtti. Ayrıca, yeni hattın yavaş başlayabileceğini ancak üretimin önemli ölçüde hızlanabileceğini ekledi.

Ancak, Model 3 ve Model Y satışlarının dalgası azaldıkça, 2024 için satış büyümesinin “belirgin şekilde düşük” olacağı konusunda hissedarları uyardı. Şirket, 2025’te gelecek nesil araçların piyasaya sürülmesiyle başlayacak ikinci bir satış dalgasını öngörüyor.

Musk, Tesla’nın FSD (tam otonom sürüş) ilerlemesine de değindi, diğer otomobil şirketlerinin FSD lisansları istemesi gerektiğini belirterek ve nedenlerin muhtemelen bu yıl açık hale geleceğini ekledi. Musk daha önce FSD için benzer iyimser tahminlerde bulunmuştu, ancak hala Seviye 2 yeteneklerinde kalmıştı. Bu arada, rakip Mercedes-Benz ABD’de Seviye 3 onayı aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu