Elon Musk, ChatGPT’ye rakip olacak

Yeni Musk yapay zeka laboratuvarı, OpenAI'nin viral sohbet robotu ChatGPT'ye bir alternatif oluşturmak için çalışacak.

Elde edilen bilgilere göre Elon Musk, OpenAI’nin ChatGPT’sinden daha az kısıtlayıcı büyük bir dil modeli oluşturmak için bazı geliştiricileri işe alacak. Kullanıcılar, ChatGPT’nin önyargılı görünen bazı örneklerini gösterdiler. Örneğin bot, eski başkan Donald Trump hakkında olumlu bir şeyler yazmayı reddederken başkan Joe Biden için olumlu bildirimlerde bulunabiliyor.

Başkanlık seçimlerinde Trump’ın Biden’ı yendiği hikayeyi yazması istendiğinde bot, “Bir adayın diğerine karşı kurgusal bir zaferini tasvir etmek uygun değil.” dedi. Musk ise toplum üzerindeki bu durumla mücadele etmek için rakip bir ürünün yapılması gerektiğini düşünüyor. Bu sebeple de önemli araştırmacılarla görüşmeler yapıyor.

Rakip dil modeli oluşturma isteğinin Twitter’daki yeni özellikleri güçlendirmek için de kullanılabileceği söyleniyor. Aynı zamanda OpenAI ile rekabet edecek bağımsız bir laboratuvara dönüşebileceği de yine elde edilen bilgiler arasında yer alıyor. Microsoft’un AI web arama sistemi Bing ise kulağa biraz daha nötr geliyor. Kullanıcılar bu sistem içerisinde üç mod arasında da geçiş yapabilecek. Aynı zamanda Microsoft da Bing’i daha eğlenceli bir hale getirmek için çalışmalar yapıyor.

Kaliteli veri makine öğrenimi modellerinin performansını iyileştirmenin anahtarı ve AI oluşturan işletmelerin de kendi sistemlerini eğitmek için müşterilerinin verilerini kullanması aslında şaşırılacak bir durum değil. Geçtiğimiz günlerde de Romanya başbakanı Nicolae Ciucă, hükümete yardımcı olması için tasarlanan bir AI sohbet robotu olan Ion adlı bir fahri danışmanını tanıtmıştı. Görüldüğü üzere AI destekli botlar gittikçe artmaya başlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu