Elon Musk, Tesla’nın atları tanımadaki yetersizliğini savunuyor

Teksas'taki bir Tesla sürücüsü, arabanın güçlü yapay zeka sistemlerinin, hayvanları ayırt edebilme konusunda bir kör noktaya sahip olduğunu fark etti.

Tesla’nın gelişmiş kameraları, sensörleri ve radarı, elektrikli araçların kar yağışının yoğunluğundan yaklaşan acil durum araçlarına kadar yoldaki her türlü tehlikeyi algılamasını sağlıyor. Ancak geçtiğimiz günlerde Teksas’taki bir Tesla sürücüsü, arabanın güçlü yapay zeka sistemlerinin, hayvanları ayırt edebilme konusunda bir kör noktaya sahip olduğunu fark etti.

Kedi, köpek ve at gibi hayvanlar tanınacak

Emekli mühendis C Biggs, Stetson Tesla dokunmatik ekranının hayvanları tanımakta zorlandığını alaycı bir tweet ile paylaştı. Yaklaşık 12 saat sonra, Musk’tan yanıt geldi: “Araba orada bir şey olduğunu biliyor, sadece onların at olduklarını henüz bilmiyor, ama yakında bunun da farkına varacak. Köpekler, kediler ve diğer birçok hayvan da tanınacak.”

Musk, 44 milyar dolarlık devralma operasyonundan sonra Twitter’da daha fazla paylaşım ve etkileşimde bulunuyor. Yapay zekada bir öncü olan Tesla CEO’su, otomatik şerit değiştirme ve yarı otonom navigasyon gibi sürüş görevlerini gerçekleştirmek için elektrikli aracın yerleşik kameralarını kullanan gelişmiş sürücü yardım sistemi özelliklerinin tasarımını geliştireceklerini de açıkladı. Ancak yaşanan bu tarz bariz hatalar, otonom sürüşe dair güveni sorguluyor.

Açıkçası Tesla’nın yazılımından at gibi son derece büyük ve bariz bir hayvanı tanımasını beklerdik.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu